Diş Doktoru Korkusu Olan Çocuklara Nasıl Yaklaşılmalı?

Özellikle çocuklarda olan diş doktorundan korkma durumu üzerine hassas yaklaşılması gereken bir konudur. Peki diş doktoru korkusu olan çocuklara nasıl yaklaşımlarda bulunulmalı?

04.12.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-12:32)

Diş doktoru korkusu olan çocuklara nasıl yaklaşımlarda bulunulmalı? Özellikle çocuklarda olan diş doktorundan korkma durumu üzerine hassas yaklaşılması gereken bir konudur.

ÇOCUKLARDA DİŞ DOKTORU KORKUSUNA KARŞILIK NASIL YAKLAŞILMALI?

Çocukların diş doktorlarından korkmalarında en etkin sebebi anne, baba ve yakın çevredeki insanların diş doktoru için korkutucu konuşmaları, korkuları ve kötü hatıralarıdır. Özellikle diş hekimi korkusunu arttıracak korkutmalar, tehditler çocukların korkularının yerleşmesine neden olur. Bu gibi olaylarda çocuk daha önce hiç diş doktoruna gitmemiş olsa bile diş hekimi korkusunu anne ve babasından öğrenebilir.

Ağrısının giderildiğini, tedaviden sonra mutlu olduğunu söyleyen anne-baba,çocuğa çok daha olumlu bir mesaj vermiş olur.Aynı zamanda tedavi aşamasında diş hekimi ile kurulan iyi diyalog çocuğun diş hekimine alışmasına yardımcı olur. Böylece çocuk, diş hekimi ziyaretlerinin normal ve düzenli olması gerektiğini öğrenir. Böyle yetişen bir çocuğun hayatı boyunca zaten dişleriyle sorunu olmayacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal