Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Dişlerimiz, görüntümüzü tamamlar ve beyaz dişler, sosyal hayatımızda özgüvenli olmamıza katkı sağlar. Diş beyazlatmanın türlü yöntemleri vardır. Bu haberimizde evde diş beyazlatma yöntemlerini bir araya getirdik.

04.03.2020-11:36 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-10:44) Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

Dişlerimiz birçok etkene bağlı olarak sararır. Gündelik hayatta tükettiğimiz yiyecekler, sigara kullanımı, çay ve kahve gibi nedenlerle diş üzerinde lekeler oluşur ve beyazlığını kaybeder. Diş bakımımıza özen göstermemize rağmen dişlerdeki sararmanın önüne geçmek mümkün olmayabilir. Bu yüzden günlük diş bakım rutinimize eklediğimiz birkaç farklı adımla daha beyaz dişlere sahip olabiliriz.

Sıklıkla tercih edilen ve daha fazla bilinen bir yöntem olan limon ve karbonat karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bunun için bir çay kaşığı karbonatın içine limon suyu sıkılır ve köpürene kadar karıştırılır. Daha sonra bu karışım ile dişlerinizi fırçalayın. Fakat asitli bir karışım olduğundan haftada en fazla 1 ve 2 kereden fazla bu yöntemi kullanmamakta yarar var.

Eğer limon karışımını tercih etmiyorsanız karbonatı tek başına da kullanabilirsiniz. Islattığınız diş fırçasını karbonata batırdıktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Karbonatın renk açıcı özelliği dişlerinizin beyazlamasına yardımcı olacaktır. Bu yöntem de haftada 2-3 kere uygulanabilir.

DİŞ BEYAZLATMAK İÇİN SOFRA TUZU DA KULLANABİLİRSİNİZ

Sofra tuzu kullanmak da diş beyazlatma yöntemlerinden biridir. Softa tuzunun anti bakteriyel özelliği dişlerin temizlenmesini sağlar. Aynı zamanda bu yöntem de diş renginin açılmasına katkıda bulunur. Islak diş fırçasını sofra tuzuna batırıp dişlerinizi fırçalamak yeterli olacaktır.

Muz kabuğu da diş üzerindeki leke görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır. Diş fırçalama işleminden sonra potasyum, magnezyum ve manganez yönünden zengin olan muz kabuğuyla dişlerinizi 2 dakika ovun. Sonrasında macunsuz bir fırça ile temizleyin.

Diş fırçalama işleminden sonra birkaç damla gliserini diş üzerine uygulamak da evde yapabileceğiniz basit bir yöntemdir. Anti bakteriyel özelliği olan gliserin, hem dişleri beyazlatır hem de ağız içindeki mikropları öldürerek diş çürümelerini engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal