Dilinize limon suyu sıktığınızda bakın ne oluyor? Çok şaşıracaksınız

C vitamini olduğu bilinen limonun faydalarını daha önce muhakkak duymuşsunuzdur. Ancak diline limon suyu sıktığınızda, ya da ayağınızın altına limon koyduğunuzda neler olduğunu biliyor musunuz? Sizin için araştırdık.

09.05.2017-09:21 - (Son Güncelleme: 21.04.2022-13:32)

Günlük hayatta sık sık kullandığımız, mutfağın vazgeçilmez malzemelerinden biri olan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Tansiyonu dengeleyen, kan şekerini yerine getiren, c vitamini eksikliğini destekleyen limonu diline ve ayak altınıza koyduğunuz zaman öyle bir şeye fayda sağlıyor ki, duyunca çok şaşıracaksınız. 

Dilinize limon suyu sıkarsanız ne olur?

Uzmanlar, hemen hemen her mevsim kolaylıkla bulabileceğimiz antioksidan kaynağı limon hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle mutfaklardan eksik etmediğimiz ve sıklıkla tükettiğimiz C vitamini deposu limonun faydaları saymakla bitmiyor. Şifa deposu limon, kalp hastalıklarından cillt rahatsızlıklarına, diyabet hastalıklarından uykusuzluk sorunlarına vb. birçok hastalığın tedavisinde mucizevi sonuçlar doğurmuştur. Bu nedenle uzmanlar, insan sağlığına faydalı olan C vitami deposu limonun faydalarını şu şekilde sıraladı:

-C vitamini kaynağı limon suyunu sıcak suya ilave edip içtiğinizde, sindirim sistemi problemlerine iyi gelir ve karaciğeri temizler.

-Limonun içindeki asit, vücutta meydana gelen enfeksiyonlarla savaşır.

-Limon, kalp-damar rahatsızlıkları ve kanser gibi riskli hastalıklardan vücudu korur.

-Taze limonun suyu, kuru ciltler için mucizevi etkiler gösterir. Bu nedenle güzellik uzmanları haftada 1 kere limon maskesi yapımını önermektedir.

-Antioksidan kaynağı limon, tansiyonu düşürür ve iyi kolesterolü arttırır.

-Hemen hemen herkesin en büyük problemi olan sivilceler için olumlu etkiler yaratır. Limon suyunu pamuk yardımıyla cildinize uygulandığınızda akneleri kurutarak, sivilcelerin yok olmasını sağlar.

-C vitamini deposu limon suyu dildeki iltihaplara iyi gelir.

-Özellikle kış aylarında yakalandığımız soğuk algınlığı hastalıklarına karşı vücut direncimizi arttırır. 

-Limon suyu cilde parlaklık ve ışıltı verir.

-Taze limon suyu susuzluk ve ishale karşı olumlu sonuçlar verir. 

Limonun faydaları

Limonu ayağın altına koyunca ne olur?

Limon hakkında en çok merak edilen şeylerden bir diğeri ise limon ayak altına sürüldüğünde nasıl bir faydası olduğu. Evet doğru duydunuz, limonu ayak altına sürmenin, birçok rahatsızlığa faydası var. Limonun ayak altına sürmek sanıldığı gibi sadece ayağa iyi gelen bir şey değildir. Bu işlem grip ve enfeksiyon gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Limonu ikiye bölerek kaya tuzu veya deniz tuzu üstüne sürülerek ayakların özellikle topuk bölgesine sürülmesi grip gibi hastalıklara iyi geldiği deneyimlenmiştir. Özellikle masaj şeklinde 10 dakika uygulanması burun tıkanıklığı ve burun akıntısına iyi gelmektedir. Ayrıca topuk altına sürülmesi öksürüğe de iyi gelmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal