Dikkat! Vietnam Tarçını Hayati Tehlike Saçıyor

Piyasaya açıkta sürülen ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içerisinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle beyin kanaması ve iç kanamaya sebep olduğu ortaya çıktı.

06.11.2019-16:32 - (Son Güncelleme: 06.11.2019-16:11)

Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.

AÇIK SATILAN TARÇINI ALMAYIN

Aktaş şöyle devam etti:
"Yanlış bitki satışının önüne geçilmesi için aktarların denetlenmesi gerekiyor. Vatandaşlara uyarım ise açık bitki almasınlar. Aktar baharat satar, aktarın görevi tedavi vermek değildir. Sadece doktorlara güvensinler. Bu yüzden de kapalı ambalajlarda, tıbbi tarçın olduğu, Seylan tarçını olduğu belli olduğu tarçının tüketilmesi gerekir. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin. Toze edilmiş tüm baharatlarda karıştırma var. Kıymetli baharatın içerisine kıymetsiz baharatı koyarak miktarını artırmaya çalışıyorlar. Bunun yapıldığı baharata göre çeşitli tozlar kullanılıyor. Kiremit tozundan, una kadar pek çok toz kullanılıyor."

AÇIK RENKLİ OLANLARI TERCİH EDİN

Açık renkli olanları almanızı öneriyoruz. Toz tarçınlarda da karışım olabilir. Çünkü çok kıymetli bir bitki. Açık renkli olanı gördüğünüz zaman bilin ki içinde çok fazla kumarin bulunmuyor. Kumarin bulunan tarçınları doktorlar tavsiye etmiyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal