Dikkat! Bu Balığı Yerseniz Ölürsünüz!

Akdeniz’in yeni sorunlarından olan balon balığı adeta ölüm saçıyor. Öyle ki yediğinizde gerçekten zehirlenip ölebilirsiniz.

21.11.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 21.11.2019-11:27)

Balıkçıların da şikayetçi olduğu balon balıklarını asla tüketmemelisiniz. Zaten tezgahlarda yer almayan balık sadece belli başlı ülkelerde tüketiliyor.

BALON BALIĞI YENİR Mİ?

Kızıldeniz'den gelerek Akdeniz Körfezi'nde balıkçıların korkulu rüyası olan balon balığında tetrodotoksin yer alıyor. Etkilerinin hızı ve şiddeti korkutan bir zehir ve siyanürden bile daha tehlikeli. Fakat risklere karşın, balon balığı bazı ülkelerde aranan bir lezzet. Japonya'da fugu (hazırlanmış balon balığına verilen isim) sık sık çiğ tüketiliyor ya da çorbalara ilave ediliyor. Şefler, bu balığı hazırlamak ve müşterilerine sunmak için eğitim alıyorlar. Önemli olan, fugunun müşterilerin tabağına gidene kadar zehirli bölümlerinden, beyin, deri, yumurtalık, karaciğer ve bağırsaklarının temizlenmiş olması. Riskli bölümler yendiği zaman ilk olarak bedende uyuşma ve titreme baş gösteriyor. Kademe kademe, nefes almada zorluk, konuşamama ve boğulmayla alakalı ölümler görülüyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal