Diğer Kahvelerden Daha Faydalı Olan Yeşil Kahve

Zayıflamaya yardımcı ve yağ yakma özelliği bulunan yeşil kahve aynı zamanda bağışıklık sisteminin de güçlendirilmesini sağlıyor. Peki, yeşil kahve başka neye iyi gelir? Yeşil kahvenin sağlık açısından faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

24.06.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-15:44) Diğer Kahvelerden Daha Faydalı Olan Yeşil Kahve
Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gereken bir dönemde olduğumuzu söyleyen Uzman Diyetisyen Işın Sayın, yeşil kahvenin bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olduğunu söyleyerek önemli bilgiler paylaştı. İşte detaylar...

“YEŞİL KAHVE HÜCRE YENİLENMESİNİ HIZLANDIRIR”

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, yeşil kahvenin faydalarına değinerek, şöyle konuştu:

“Günlük kafein miktarı 1 kg için 4 mg olarak hesaplanabilir. Buna göre günlük 200 mg civarında kafein ihtiyacımız var. Kavrulmuş kahvede kafein miktarı yeşil kahveye göre daha yüksektir. Ancak kavrulmadığı için yeşil kahvedeki değerli bir antioksidan olan ‘klorojenik asit' varlığını korumaya devam eder. Böylece yeşil kahve serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücre yenilenmesini hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.”

Yeşil kahve, toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayarak hem enfeksiyon hastalıklarına karşı hem de kanser riskine karşı bağışıklık sisteminin önemli ölçüde desteklenmesini sağlar.

Kahve çekirdeğinin doğada yeşil renkte bulunduğunu belirten Diyetisyen Sayın, “Her besinde olduğu gibi kahvenin de gördüğü çeşitli işlemlerle birlikte kimyasında değişimler olur. Kavrulmasıyla renk koyulaşır, tat ve koku değişir. Yeşil kahve, herhangi bir işlem uygulanmadığı için daha sağlıklıdır” diye konuştu.

YEŞİL KAHVENİN TAT OLARAK NORMAL KAHVEDEN FARKI VAR MI?

Yeşil kahvenin normal kahveden hiçbir tat farkı yoktur. Ancak yeşil kahve bağırsakların çalışmasını sağlayarak yağların yakılmasında etkilidir.

Piştikten sonra da rengi açık olmayan bir yeşil rengini alan yeşil kahve, çok yüksek oranda antioksidan etkiye sahip olduğu için serbest radikallerin neden olduğu zararlı etkilerin önüne geçiyor.

Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için sağlığa olan faydalı etkilerini de kaybetmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal