'Dezenfektandan Sonra Nemlendirici Kullanın'

Coronavirüsünden korunmak için sık yıkadığımız ellerimizin sabun, deterjan ve dezenfektanlardan dolayı koruyucu bariyer tabakasını bozulur. Bunun önüne geçmenin yolu ise ellerimizi yıkadıktan sonra yağ bazlı nemlendirici bir krem ile nemlendirmek olacaktır.

06.04.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-10:58) 'Dezenfektandan Sonra Nemlendirici Kullanın'

Uzm. Dr. Melek Küçük Coronavirüsü salgınıyla mücadele esnasında el hijyenini sağlarken sabun ve dezenfektanların cilde zarar vermesini engellemek için önemli birkaç öneride bulundu.

YAĞ BAZLI NEMLENDİRİCİLER HAYAT KURTARIYOR

El hijyeni ve sonrasında nasıl bakım yapılması gerektiği konusundan bilgiler paylaşan Melek Küçük, “Son günlerde yaşadığımız korona virüsü enfeksiyonu nedeniyle özellikle el ve vücut dezenfeksiyonu önemli bir hal almıştır. Ellerimizi sık sık en az 20 saniye boyunca sabunla yıkamak veya dezenfektan kullanmak virüsle mücadelenin en önemli basamağıdır. Fakat ellerimizi sık yıkadığımızda sabun deterjan ve dezenfektanlar ellerimizin koruyucu bariyer tabakasını bozar ve ellerimiz kurumaya başlar. Daha sonraki aşamalarda ise kızarıklık çatlamalar içi su dolu kabarcıklar gibi egzamatöz görünüm ve döküntüler oluşur. Bunu önlemenin yolu ellerimizi yıkadıktan sonra yağ bazlı nemlendirici ile nemlendirmemiz olacaktır. Özellikle elimizi yapılandırmak için yatmadan önce nemlendiricimizi yoğun sürüp şeffaf bir eldiven giyip yatabiliriz,” dedi.

Cildi hassas olan kişiler içinde önerilerde bulunan Uzm. Dr. Küçük, “Çok hassas daha önce alerjik egzama sorunu olan kişilerin elini sabun yerine deterjan içermeyen hassas cilt temizleyicisi ile temizleyip, yoğun atopik ciltler için olan nemlendiricilerden kullanması gerekir. Dezenfektan ve kolonya çok zorda kalmadıkça kullanmamasını tavsiye ederiz. Ellerinde vücudunda sık yıkamaya ve deterjan dezenfektan kullanımına bağlı gelişen egzamalarda sonraki dönemlerde çatlaklar oluşur. Çatlaklar ileri boyuta gelip derinleşirse bu bölgelerden kolaylıkla enfeksiyon girişi olabilmektedir. Bu nedenle egzeması olan kişilerin bir dermatoloji uzmanına başvurup tedavi alması gerekmektedir,” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda en çok vakit geçirdiğimiz yer olan evlerimizin hijyenine dair bilgilerde veren Küçük, “Ayrıca ev temizliğinde de kullandığımız çamaşır suyunu deterjanı ellerimize direkt temas ettirmeden eldivenle kullanmalıyız. Deterjanları çamaşır suyunu temizlik esnasında saf halinden çok sulandırarak kullanmak cildimizi ve vücudumuzu alerjik reaksiyonlara karşı korur,” şeklinde konuşmasını tamamladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal