Derinin Soyulmasını Böyle Engelleyin

Yazın sık karşılaşılan problemlerden biri de derinin soyulmasıdır. Bronzlaşmak için uzun süre güneş altında kalmak iyi bir çözüm olsa da ciltte soyulmalar görülebilir. Evde uygulayacağınız doğal yöntemlerle cildin pul pul dökülmesini engelleyebilirsiniz. Peki, deri soyulmasını engellemek için ne yapmak gerekir?

28.07.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 28.07.2020-16:11) Derinin Soyulmasını Böyle Engelleyin

Birçok kişi yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak için deniz veya havuza giriyor. Bunun yanı sıra bronz bir tene sahip olmak isteyenlerde güneşin altında uzun saatler boyunca güneşleniyor. Ancak bu ciltte yanmalara ve soyulmalara yol açıyor. Yaz aylarında sık karşılaşılan bu sorunun çözümü ise çok basit. Sizin için evde doğal yöntemlerle deri soyulmasını engelleyecek karışımları bir raya getirdik. İşte detaylar…

SALATALIĞIN GÜCÜ

Cilt soyulmalarını engellemek için etkili bir yöntem olan salatalık, içeriğinde bulunan yüksek su içeriği sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu nemi kazanmasını sağlar. Tahriş olmuş ve pul pul dökülen cildinizin yatışmasını sağlar. Aynı zamanda cildi onarmaya da yardımcı olan C vitamini içermektedir.

Nasıl Uygulanır?

Cildinizin yanık durumuna göre birkaç salatalığı rendeleyip ezin ve yanık olan bölgelerinize uygulayın. Bu bölgelerinizde 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile güzelce durulayın. Bu uygulamayı günde 2 kez yapabilirsiniz.

SÜTTEN YARARLANABİLİRSİNİZ

Cilt soyulmalarını iyi gelen bir diğer yöntem ise süt uygulamasıdır. Sütün içeriğinde bulunan yağ, kuru ve soyulmuş ciltler için doğal bir nemlendirici görevi görür. Aynı zamanda süt, içerisinde bulunan laktik asit sayesinde ölü deri hücrelerinden kurtulmayı sağlar.

Nasıl Uygulanır?

Soğuk süt içerisine bir bez batırın ve ardından fazla gelen sütü sıkarak akıtın. Bezi, yaklaşık 10 dakika yüzünüzde tutun. Cildiniz sağlıklı görünene kadar bunu günde 3 kez tekrarlayın.

NEM BOMBASI: ZEYTİNYAĞI

Soyulan cildinizi nemlendirmek için zeytinyağından faydalanabilirsiniz. Zeytinyağı nemlendirici etki gösteren ve cildi besleyen yağ asitleri içermektedir. Cildi mantolayarak nemin hapsolmasını sağlar. Aynı zamanda zeytinyağının içerisinde bulunan E vitamini cildinizin iyileşmesine yardımcı olur.

Nasıl Uygulanır?

İki parmağınızı zeytinyağına batırıp parmak uçlarınızla yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Cildiniz eski sağlığına kavuşana dek bunu günde en az 3 kez yapın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal