Derideki Sarkmaları Önlemenin Doğal Yolları

Herkes verilen kilolar sonrasında deride meydana gelen sarkmadan sağlıklı yollarla kurtulmak isteyebilir. Bu doğrultu da yapılması gereken bazı yöntemlerden faydalanmak gerekir. İşte kilo verme sonrası derideki sarkmaları önlemenin yolları...

29.07.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 29.07.2020-14:29) Derideki Sarkmaları Önlemenin Doğal Yolları

Obezite çağımızın hastalıklarının ilk sırasında geliyor. Birçok kişi hem beden sağlığı hem de ruh sağlığı açısından fazla kilolarından kurtulmak için çaba sarf ediyor. Verilen fazla kiloların ardından tam mutlu oldum derken, bu sefer kilo verdikten sonra vücutta sarkmalar kendini gösteriyor.

DERİDEKİ SARKMALARI ÖNLEMENİN YOLLARI

Kilo vermenin ardından deride meydana gelen sarkmanın doğal yollarla düzeltilebileceğini belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Doğan bu can sıkıcı durumdan Post Bariatrik Cerrahi ameliyatları ile kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Söz konusu ameliyatlar ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Yunus Doğan, 'Obezite cerrahi öyküsü olan ya da sıkı, sağlıklı yapılan diyetle aşırı kilolarından kurtulan hastaların vücutlarında meydana gelen deri sarkmaları ve deri fazlalıkları gibi deformasyonları ortadan kaldıran ameliyatlara 'post bariatrik cerrahi' denir. Post bariatrik cerrahi ameliyatları; 'yeniden vücut şekillendirme' adı verilen ameliyattır' açıklamasında bulundu.

HANGİ DEFORMASYONLARI ORTADAN KALDIRIR?

Op. Dr. Yunus Doğan şunları deride oluşan sarmalara karşı yapmış olduğu açıklamada şu konulara değindi:

'Karın ve karın bölgesindeki deri sarkmalarını, koldaki sarkmaları, uyluk bölgesindeki sarkmaları, sırt ve sırt bölgesindeki sarkmaları, erkek hastalarda memedeki cilt fazlalıklarını ve sarkıklıklarını, kadınlarda meme sarkmalarını, kadınlarda ve erkeklerde popo, kalça, bel ve dış uyluk bölgesindeki deri sarkmalarını ve doku fazlalıklarını ve gıdı bölgesindeki sarkmaları ortadan kaldırır ve yeniden vücudu şekillendirir' dedi.

AMELİYAT ÖNCESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Post bariatrik cerrahi ameliyatı yaptırmak isteyen hastaların post bariatrik cerrahi deneyimi bulunan Estetik ve Plastik Cerrahı tercih etmesi önemli olan ilk kurallar arasında yer alır. Obezite cerrahisinin üzerinden en az 1 yıl geçmiş, hedef kilosuna ulaşmış ve son 3 aydır kilosu sabitlenmiş olmalıdır.

Hastanın genel anestezi altında ameliyat olmayı engelleyecek bir hastalığının olmaması da önemlidir. Post bariatrik cerrahi ameliyatı öncesinde hastanın sigara kullanıyor ise en az 1 ay önce sigarayı bırakması gerekir.

AMELİYAT HANGİ AYLARDA YAPILMALIDIR?

Yeniden vücut şekillendirme ameliyatı yapılması için hastanın kendini iyi hissettiği herhangi bir ay yapılabilir. Hasta, post bariatrik cerrahi ameliyatlarından 10 gün sonra günlük hayatına dönebilir. Doktor tarafından hastaya verilen vücut şekillendirici konseyi hasta 6 hafta boyunca kullanmalıdır ve tam iyileşme sağlanana kadar ani hareketler yapmaktan uzak durmalıdır.

Her ameliyatta olduğu gibi vücut şekillendirme ameliyatlarında da ağrı kesiciler kullanılır. Hastanın yaşam kalitesini artırabilmek için ameliyat sonrasında hastanın hastanede kaldığı sürede ve hasta taburcu olduktan sonraki zaman içerisinde ağrı kesicilerle ağrılar en aza indirilmesi hedeflenir' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal