Deprem Çantasını Kovid-19’a Göre Düzenleyin

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını devam ederken, deprem bölgesinde yaşayanlar, deprem için acil durum çantası hazırlarken salgını göz önünde bulundurarak çantalarını düzenlemeye özen göstermeli.

31.10.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-09:51) Deprem Çantasını Kovid-19’a Göre Düzenleyin

Koronavirüs salgını sırasında maske ve sosyal mesafe uyarıları sıkça hatırlatılsa da, olası bir felaket anında bu kurallara uymak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle koronavirüs salgınının yaşandığı bu dönemde, acil durum için hazırlayacağınız çantanın içine gerekli hijyen malzemelerine yer verilmeli.

Salgının yaşandığı bu süreçte, Ege denizinde yaşanan deprem özellikle İzmir’de büyük etki gösterdi. Deprem ve benzeri doğal afetler yaşandığında, acil durum çantası ise hayati önem taşıyor. Hazırlanan deprem çantası içine salgından korunmak için maske, desenfektan ve bağışıklık sistemine faydası olacak temel ihtiyaçlara yer verilmesi gerekmekte.

Dünyanın salgına hazırlıksız yakalandığı bu dönemde, olası bir deprem anında da sosyal mesafe ile izolasyona dikkat edilmeli. Doğal afet anında panik hali yaşanabileceği için, önceden hazırlanan acil durum çantasına gerekli malzemeleri koymakta fayda var.

El, yüz, cilt ve yüzey dezenfektanı, maske ve bağışıklık sistemini güçlendirecek temel ihtiyaçlar muhakkak deprem çantasında yer almalı.

SU KAYNAĞI ÖNEMLİ

Salgın üzerine depremin yaşanması durumunda su kaynaklarının da önemi büyük. Su kaynaklarının sürdürelebilir olması, tuvalet ve banyo ihtiyacının karşılanması açısından temel bir ihtiyaç. Özellikle bu zamanlarda sabun ve dezenfektan kurtarıcı etkiye sahip. Bu sebeple su kesintisi yaşanması durumuna karşılık, hazırda su bırakmak bir çözüm olabilir. Eğer bir aracınız varsa, evde hazır tuttuğunuz çantanın yanında bir çanta da araç için hazırlayabilir ve araca yedek su koyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal