Deprem Anında Araçtaysanız Ne Yapmalısınız?

Deprem ülkemizin bir gerçeği. Depremi engelleyemeyeceğimiz için depremle yaşamaya ve tedbir almaya mecburuz. Peki deprem anında bir araç içerisinde ya da toplu taşıma aracında isek ne yapabiliriz? AFAD'ın resmi sitesinde yayınlanan bilgilere gelin birlikte bakalım.

24.09.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 14.05.2021-17:04) Deprem Anında Araçtaysanız Ne Yapmalısınız?

Deprem anında eğer bir araç içinde ya da toplu taşımalardan birindeyseniz neler yapaileceğinize dair bazı bilgileri sizin için derledik.

DEPREM ANINDA ARAÇTA NE YAPILMALI?

Sarsıntı olduğunda kara yolunda seyir halindeyseniz;

Bulunduğunuz yer güvenli ise; yolu kapatmadan sağa yanaşıp durmalısınız. Kontak anahtarı yerinde kalacak şekilde, pencereler kapalı tutularak araç içerisinde beklenmelidir. Sarsıntı geçtikten sonra açık yerlere gidilmelidir.

Sarsıntı esnasında bir tünelin içinde iseniz ve çıkışa yakın değilseniz; aracı durdurup aşağıya inebilir ve yanına yan yatıp ayaklar karına çekilerek, ellerle baş ve boyun korumaya alınmalıdır. (ÇÖK-KAPAN-TUTUN)

Kapalı otoparkta iseniz; araçtan dışarı çıkıp, yanına yan yatarak, ellerle baş ve boyun korunmaya alınmalıdır. Yukarıdan düşebilecek tavan, tünel gibi büyük şeyler aracı belki ezecek fakat yok etmeyecektir. Araç içinde olduğunuz sürece, üzerine düşen bir parça ile arabanın içinde ezilebilirsiniz.

METRODA VEYA DİĞER TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDAYSANIZ;

Mecbur kalmadıkça kesinlikle metro ve trenden inmeyin. Elektriğe kapılabilinir ya da diğer hattan gelen başka bir metro veya tren size çarpabilir.

Sarsıntı bitene kadar metro veya trenin içinde, sıkı sıkı tutturulmuş askı, korkuluk ya da herhangi bir yere tutunarak, metro ya da tren personelinin verdiği talimatlara uyulmalıdır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal