Deniz Suyu Cilde Yararları

Deniz suyu evlerimizde ve kozmetik mağazalarında yerini almış bulunmakta. Peki bu kadar değerli olan deniz suyu cilde nasıl etki eder? Deniz suyu saçımızda ve cildimizde nasıl kullanılmalıdır? Merak ediyorsanız hep birlikte öğrenelim...

16.06.2020-13:46 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-13:39) Deniz Suyu Cilde Yararları
Deniz suyu doğru bir şekilde kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir. Doğru ölçülerde ve doğru şekilde kullanıldığında saçımız ve cildimiz için en faydalı ürünlerden birisi haline gelebiliyor. Kullanım alanları oldukça geniş olan deniz suyu cilde yararları bakımından son yıllarda oldukça tercih edilen bir ürün haline geldi. Hem saç ürünlerinde hem de cilt bakım ürünlerinde ve maskelerinde oldukça fazla kullanılmaya başlandı. İçeriğindeki tuz sayesinde vücudumuzun pek çok alanında mucizeler yaratabilen deniz suyu evlerimizde ve kozmetik mağazalarında yerini almış bulunmakta. Peki bu kadar değerli olan deniz suyu cilde nasıl etki eder? Deniz suyu saçımızda ve cildimizde nasıl kullanılmalıdır? Merak ediyorsanız hep birlikte öğrenelim...
Deniz Suyu ile Peeling Etkisi
Deniz suyunun cilde yararları saymakla bitmez hele en önemli yararlarından bir tanesi peeling etkisidir. Deniz suyu içerdiği tuz oranı sayesinde cildinizi ölü derilerden kurtulmasına yardımcı olur. Bu sebeple cildin daha temiz ve daha yumuşak olmasını sağlar.
Deniz suyunun peeling ürünü olarak kullanmak için bir miktar tuzla karıştırıp bulamaç haline getirin. Dilerseniz içerisine cildinize iyi gelen doğal yağlardan da katabilirsiniz. Bulamaç haline getirdiğiniz karışımı yüzünüze sürüp birkaç dakika boyunca fazla bastırmadan nazik hareketlerle masaj yaparak yedirin. Daha sonra bol ve ılık su ile yüzünüzü yıkayacak nazikçe kurulayın. İşlemleri bitirdikten sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.
Deniz Suyunun Saçlarda Kullanımı
Deniz suyunun temizleyici bir etkisi bulunmaktadır. Son zamanlarda raflardaki şampuanlar içerisinde de sıklıkla gördüğümüz deniz suyu direk şampuan niyetine de saça uygulanabilir. Özellikle yağlı saçlarda oldukça güzel sonuçlar doğuruyor. Saçtaki yağı güzelce temizler ve daha geç yağlanmasını sağlar. Fakat saçta fazla kuruluk yapabileceğinden dikkatli kullanılmasında fayda var. Kuru saçlar da kullanımı, saçı daha fazla kurutup kırılmaya müsait hale getirebileceğinden çok uygun değildir. Bu sebeple kuru saçlıların daha az sıklıkla ve daha dikkatli bir şekilde kullanması gerekiyor.
Deniz Suyu ile Saçlara Şekil Vermek
Son zamanlarda bir kozmetik mağazasını gezdiyseniz raflarda bulunan deniz suyu etkili saç spreylerini mutlaka görmüşsünüzdür. Denizden çıktığınızda saçlarınızın doğal bir şekilde dalgalandığını fark etmişsinizdir. Bu ürünlerin amacı da saça aynı şekilde doğal bir şekil vermek. Siz de deniz suyu kullanarak saçlarınızı şekillendirebilirsiniz. Deniz suyunun içerisine kullandığımız farklı bir saç bakım yağını karıştırarak kendi şekillendirici saç spreyinizi yapabilirsiniz. Yapacağınız bu sprey saçınıza hem doğal dalgalar kazandıracak hem de daha hacimli görünmesine yardımcı olacaktır.
Deniz Suyu ile Tonik
Toniklerin amacı kelimesi yıkadıktan sonra kalan kadın sıra temizlemek ve gözenekleri sıkılaştırmaktır. Deniz suyu da bu amaçlarla dille tonik şeklinde uygulanabilir.
Sivilceler İçin Deniz Suyu Kullanımı
Deniz suyunun cilde yararları arasında sivilcelerle savaşması da bulunuyor. Deniz suyu hem bakterileri emerek hem de cildi içten temizleyerek sivilcelerin kurmasına yardımcı olur.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal