Demir Eksikliğini Nasıl Anlarız? Demir Eksikliğinin Belirtileri Nelerdir?

Demir eksikliği günümüzde en sık rastlanılan hastalıklardan biridir. Çoğumuz belirgin bir şekilde demir eksikliğinin belirtilerini yaşarız ve bu durumun ciddiye alınmazsa daha ciddi problemlere sebep olacağını bilmeyiz.

25.11.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-11:18)

Demir eksikliği günümüzde en sık rastlanılan hastalıklardan biridir. Çoğumuz belirgin bir şekilde demir eksikliğinin belirtilerini yaşarız ve bu durumun ciddiye alınmazsa daha ciddi problemlere sebep olacağını bilmeyiz. Peki demir eksikliğinin belirtileri nelerrdir?

DEMİR EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ

Bu hastalığın erken aşamada kendini göstermesi çok zordur. Normal durumda hastaların düzenli olarak kan tahlillerini yaptırması ve değerlerini takip etmesi gerekirken günümüzde rutin tahlillerini yaptıran kişilerin sayısı çok az durumdadır. Demir eksikliği belirtileri ilk  olarak kişide kansızlığı ortaya çıkartır. Fakat bu durumda bazı belirtiler kendini gerçek anlamda göstermektedir. Demir eksikliği belirtileri sıralamak gerekirse;

Kırılgan saç ve tırnaklar

Ciltte kuruluk

Ağız köşelerinde çatlaklar

Dilde yanma

Ağız mukozasında hassasiyet

Ayrıca demir eksikliği olan kişilerde; halsizlik, yorgunluk hali, konsantrasyon problemleri, nefes nefese kalma, baş dönmesi, göz kararması, baş ağrısı ve depresyon gibi belirtiler de görülmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal