Demir Eksikliğine Birebir!

Binlerce yıl önce ilaç olarak kullanılan kakaonun faydaları herkesi şaşırtıyor. Günümüzde genellikle paketli çikolata olarak kullanılan kakaonun çiğ hali sağlık açısından oldukça faydalıdır. Peki, kakaonun faydaları nelerdir? Kakao hangi hastalıklara iyi gelir? Detaylar haberimizde…

31.08.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-12:35) Demir Eksikliğine Birebir!

Çikolata, vücudun ihtiyacı olan magnezyumu sağlamanın en iyi yollarından biridir. Bunun yanı sıra çikolata, demir eksikliğini de giderir, bir çay kaşığı vücudun ihtiyacı olan demir ihtiyacının yüzde 10'unu karşılar.

Çinko, immün sistem için oldukça önemlidir ve kakaonun içerisinde bulunur. Çinko, hastalıklarla savaşarak, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar ve stresi azaltır. Tüm bunların yanı sıra çikolata, B ve C vitaminlerini de içermektedir.

Kakao, günümüzde kronikleşen stresle mücadele etmeye yardımcı olan potasyumu içerisinde barındırır. Kendinizi mutsuz hissettiğiniz bir dönemden geçiyorsanız ve sürekli olarak aç hissediyorsanız kakao tüketmeyi deneyin. Kakao mutluluk hissi veren hormonların salgılanmasına ve iştahı kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor.

Mayalar tarafından 4 bin yıl önce ilaç olarak kullanılan kakao, içeriğinden birçok vitamin ve mineral barındırdığından dolayı şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir.

Kakao, vücuttaki iltihaplanmayı büyük oranda önler. İçeriğinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiye sahipken, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içerir. Zengin bir kalsiyum kaynağı olarak bilinen kakao, güçlü kemiklerin oluşmasında da etkilidir.

Kakao, büyük oranda bakır içerir. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı olan demir ve çinko kakaoda bol miktarda bulunmaktadır.

Toz haline getirildikten sonra suyla kaynatılıp içilebileceği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların içerisine de eklenebilen kakao, böbreklerdeki su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarın atılmasını sağlar.

Vücutta yer alan iç organ kaslarının gevşemesini sağlayarak damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir. Kişiye zindelik ve uyanıklık verir.

Yağı sayesinde güneşin zararlı ışınlarının engellenmesini sağlar. Aynı zamanda, yumuşatıcı özelliği sayesinde cilt çatlaklarına pamukla sürülmesinde fayda var.

Çikolatadan fayda sağlamak istiyorsanız tüketeceğiniz ürünlerin kakao oranına dikkat etmeniz gerekir.

Çikolata, mutluluk hormonu salgılamaya yardımcı olarak morali yükseltir ve vücudun hastalıklara karşı savaşmasın da yardımcı olur. Ayrıca çikolata, yağsız protein içerir ve bu protein, immün sisteminin stresten, antioksidan eksikliğinden ve depresyondan korumayı sağlar.

Kan şekerini dengeleyerek insülin seviyesini düşürür. Ancak unutulmamalıdır ki, bunu sağlayan şekerli, sütlü çikolata değil, kakao ve bitter çikolatadır.

İçeriğinde bulunan magnezyum sayesinde enerjinizi artırmayı sağlayan kakao, doğal uyarıcı görevi görerek vücudun halsizleşmesini engeller.

Flavonol, vücudunuzda olması gereken bir antioksidandır. Bitter çikolatada ve çiğ kakaoda bolca bulunan flavonol, vücuda giren, immün sisteme saldıran toksik işgalcilere karşı savaşarak sağlığınızı korur.

Tıkanmış atardamarlar, kalp hastalıklarına yo laçar ve immün sisteminin zayıflamasına neden olur. Çikolata ise, kalp hastalıklarına neden olan, tıkanmış atardamarları açar ve sağlıklı kalmanızı sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal