Damarları Temizleyen Mucize Besin

Yapılan araştırmalar cevizin insan sağlığına faydalarını bir kez daha gözler önüne serdi. Cevizin özellikle beyin gelişimine katkıları bilinmekteydi. Fakat yapılan araştırmalar sonucu ceviz tüketiminin kısa sürede vücuda etki ettiği ve damarları temizlediği belirlendi. İşte detaylar...

17.08.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-10:08) Damarları Temizleyen Mucize Besin

Ceviz tüketiminin kalp krizini önlediği, damarları temizlediği ve birçok fayda sağladığı belirlendi. Ceviz tükettiğinizde saatler içinde vücutta meydana gelen değişimler ve cevizin faydalarını Dr. Muammer Yıldız tek tek açıkladı.

CEVİZİN FAYDALARI

Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyacaktır. Yapılan araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak şekilde bir gelişme kaydedildi. Cevizin ve ceviz yağının kalbe olan faydalarını ortaya koyan araştırmanın sonucunda bunların düzenli tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan koruduğuna dairdi.

Pennsylvania'da Penn State University'nin beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, 'Ve sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz' dedi. Bu çalışmada özellikle daha sağlıklı olabilmeniz için her gün ihtiyacınız olan porsiyonun ne kadar olduğunu belirlendi.

KALP VE DAMARLARA FAYDALARI

Sağlıklı bir yaşamın parçası olarak ceviz yemek kalp sağlığı için iyidir. Doymamış yağ asitleri ve diğer besinleri içeren ceviz önemli bir aperatif yiyecektir diyebiliriz. Eğer kalp ile ilgili sorununuz varsa doğru tüketilmesi durumunda cevizin faydası saymakla bitmez.

Bazı uzmanlar cevizde bulunan kalori miktarının kiloya sebep olacağını iddia ediyor ancak buna karşılık büyük bir çoğunluk ise aşırı şekilde beslenilmediği sürece cevizin içerdiği kalorinin kemiklerin güçlenmesine katkı sağladığını belirtmektedirler. Aynı zamanda ceviz tüketiminden sonra meydana gelen kalorinin vücut tarafından depolanmadığı belirtiliyor.

BEYİNE FAYDALARI

Ceviz linoleik, alfa linoleik ile beraber vitamin E ve B6 vitaminlerini içerdiğinden dolayı sinir sitemlerine olumlu yönde etki yapmaktadır. Bazı bilim adamları besin maddelerinin hangi organımıza benziyor ise o organa faydalı olduğu yönünde iddiaları var ki ceviz de görüntü olarak beyine benzemektedir.

Ancak cevizin beyine benzemenin ötesinde ciddi anlamda da beyine faydaları bulunmaktadır. Özellikle stres ile mücadelede antidepresan görevini üstlenen ceviz, uyku sorunu olanlar için de şifadır. Yatmadan önce yenilen ceviz, içerdiği triptofan yardımı ile uyku sorununuzu çözmenize yardımcı olacaktır.

Diyabet hastalığında karşılaşılan en sık sorun kan şekerinin yükselmesidir. Ceviz ise kan şekerinin makul seviyelerde kalmasına yardımcı olmaktadır. Böylece diyabet hastalarının kalp hastalığına da yakalanma riskini en aza indirmektedir.

KOLESTEROLE FAYDALARI

Günlük 4-5 tane ceviz tüketiminin kolesterolü düşürmeye yardımcı olacaktır. İyi kolesterol seviyesini yükseltir ve kötü kolesterol seviyesinin yükselmesine engel olur. Aynı zamanda damarların çevresini temizler ve damarların genişlemelerini sağlar. Böylelikle kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal