Damar Tıkanıklarını Açtığı Ortaya Çıktı

Damar tıkanıklıklarını açan, yağ yakımı sağlayarak kilo vermeyi kolaylaştıran Samandağ biberinin insan sağlığına birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Peki, Samandağ biberinin faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

11.03.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-16:00) Damar Tıkanıklarını Açtığı Ortaya Çıktı

Antakya biberi olarak da bilinen Samandağ biberi, yetişme koşulları açısından yalnızca Hatay’ın Samadağ ilçesinde yetiştirilmektedir. Samandağ biberinin en belirgin özellikleri arasında çok fazla acı olması vardır. Dış yüzeyi sert, etli ve suludur. Biber, yetişmeye başladığı ilk zamanlarda yeşil, ilerleyen zamanlarda ise alaca rengini alır. Dalında kaldıkça ve zaman geçtikçe kırmızılaşmaya başlar. Peki, Samandağ biberinin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

BİRÇOK HASTALIĞI ÖNLÜYOR

Metabolizmayı hızlandırma özelliği sayesinde yağ yakmaya yardımcı olan Samandağ biberinin faydalarından bahsede Diyetisyen Zeynep Bilgin, aynı zamanda biberin mide salgılarını artırdığı için sindirimi kolaylaştırdığını ifade ederek, "Lif içeriği yüksek olduğundan dolayı kabızlığa çok iyi geliyor. Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı ise kalp hastalıklarından, birçok kanser türüne kadar önleyici etkiye sahip. Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan vücudun bağışıklık sistemini de dengeliyor.

Bağışıklık sistemine yardım ediyor ve özellikle soğuk kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların başlangıcında iyileştirici özelliğe sahiptir. Cildimize çok iyi geliyor Samandağ biberi. Aynı zamanda acı biberler damarlarda pıhtılaşmış kanı çözüyor, ağrıyı gideriyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

SAMANDAĞ BİBERİ

Kronik olarak mide ve bağırsak hastası olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle tüketmemeleri gerektiğinin altını çizen Bilgin, "Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir. Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım. Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerekiyor ki metabolizması hızlansın. Yalnız 3 tane tüketirken mutlaka spor yapması ve kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Samandağ biberini yemeklerin içinde, közlenmiş bir şekilde veya çiğ olarak tüketebiliriz." İfadelerini kullandı.

SAMANDAĞ BİBERİNİN DİĞER FAYDALARI

  • Metabolizmayı hızlandırır, bu sayede vücuttaki birikmiş olan fazla yağların yakılmasını sağlar.
  • Sindirim salgılarının artmasını sağlayarak hazmı kolaylaştırır.
  • Bağırsakları çalıştırdığı için tuvalete çıkma oranını arttırır.
  • Antioksidan ve diğer maddeler sayesinde kansere yakalanma oranını azaltır.
  • Kalp ile ilgili hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
  • Vücudun mikroplara ve hastalıklara karşı direncinin artmasını sağlar.
  • Nezle, grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Yapısı gereği yüksek lif oranına sahiptir. Bu nedenle kabızlığa çok iyi gelir.
  • Cilde parlaklık ve canlılık katar.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal