Damar Hastalıklarının ve Varisin Nedeni Pedikür!

Kadınlar başta olmak üzere son zamanlarda erkeklerin de bakımlarında pediküre önem vermesi sonucu uzmanlar uyarıyor. Pedikür damar hastalıklarına neden oluyor.

02.12.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-11:32)

Varisin ve bir çok ciddi hastalığın temeli damarsal hastalıklara neden olan pedikür için uzmanlar ne dedi? Pedikür yapmak bizi nasıl etkiliyor?

PEDİKÜRÜN TEHLİKESİ

Ayak tırnaklarının köşelerini veya tırnak yatağının asla hiçbir pedikür aleti ile oydurulmaması gerekiyor. Çünkü biz ayakta duran bir canlıyız ve mikroplar devamlı cildimizin üzerinde bulunuyor. Bu mikroplar deriye yararlı, can veren mikroplar. Siz eğer bu yararlı mikrobu, derinin altına çok ufak bir çizikle bile sokarsanız cilt altındaki ince kılcal damarlar bu mikrobu alarak ya toplardamara götürecek veya lenf damarlarına taşıyacak. Lenf damarlarına mikroplar giderek, bu kanalları bozuyor ve enzim salgılıyor.

Çoğu hasta 'Ben kendi pedikür malzemelerimi götürüyorum yine de sorun olur mu?' diye sormakta. Fakat burada sorun kişilerin kendi mikrobu. Pedikür yapılırken tırnağın etrafındaki yararlı mikroplar pedikür sırasında deride mikro travmalar yaratıyor. Normal bacakta sıkıntı olmuyor çünkü vücut o mikrobu atıyor. Ancak kişide lenfödem, varis, venöz yetmezlik gibi damarsal hastalıklar varsa sorun oluyor. Pedikür biraz derinden yapıldığında içeri mikrop giriyor. Onun için pedikür yapmak tehlikelidir. Bacakta herhangi bir damar hastalığı olan hiç kimse kesinlikle pedikür yaptırmamalıdır."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal