Damak Yarasına Ne İyi Gelir?

Başta stres olmak üzere sert besinler çiğnemekten ağza kalem gibi farklı cisimlerin sokulmasına kadar birçok durum ağızda yara oluşmasına neden olmaktadır. Peki, ağız ve damaklardaki yarayı tedavi etmek için ne yapmak gerekir? Damak yarasına ne iyi gelir? Detaylar haberimizde…

27.05.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 27.05.2020-16:15) Damak Yarasına Ne İyi Gelir?

Ağız içerisinde sık oluşan yaralardan biri olan damak yarası, ciddi bir rahatsızlık olmamasına rağmen günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir. Küçük ülserlerin neden olduğu damak yarasını doğal yöntemlerle geçirmenin yolları birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İşte damak yarasını tedavi eden doğal tedavi yöntemler…

DAMAK YARASI NEDEN OLUR?

Damakta oluşan yaralar ağzın herhangi bir yerinde (dudak, diş etleri ve damak) görünebilen küçük ülserlerdir. Bu küçük şişkinlikler genel olarak yüksek ateş, mide sorunları ya da ağız enfeksiyonlarının sonucudur, fakat diş prosedüründen sonra da ortaya çıkabilmektedir.

Damakta meydana gelen yaraların evde doğal yöntemlerle tedavi edilmesi mümkündür. Fakat ağızda meydana gelen yaralar bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına da işaret etmektedir. Bu nedenle damak yarası evde bir tedavi yöntemi uygulamanıza rağmen iyileşmiyorsa mutlaka bir uzmana danışmanız gerekmektedir.

BUZ YÖNTEMİ

Ağzınızın içerisine alacağınız bir parça buzu gezdirerek damakta meydana gelen yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

TUZLU SU YÖNTEMİ

Suyun içerisine tuz atarak ağzınızı bu karışımla çalkalayın. Fakat eğer dayanabileceğinizi düşünüyorsanız damakta bulunan yaraya direkt olarak tuzla baskıda yapabilirsiniz.

SİRKE

Sirke damak yaralarına karşı kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biridir. Sirke bir miktar su ile karıştırılarak damak için gargara suyu olarak kullanılabilir. Sirkenin haricinde kuru üzüm, anason ve bal karıştırılarak ağız yaralarının üzerine uygulanabilir.

ALOE VERA

Aloe vera şüphesiz, kemik yaralarının medikal tedavisi için en bilinen ve önerilen doğal ilaçlardan biridir. Bu bitki, ortaya çıkan genlerden kurtulmanızı sağlayarak birçok önemli fayda sunar, bu durumda damakta ağrılı bir yara oluşmuşsa aloe verayı kullanabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Aloe verayı damak yaralarında kullanmak için yapraklarını ve ılık su kullanabilirsiniz. Aloe vera kristallerini bitkinin yapraklarından ayırın. Bu jeli sıcak su ile karıştırın. Her gün bu karışım ile gargara yapın. Aloe veranın gücü sayesinde, ağzınızda bulunan yaralar hızlı bir şekilde iyileşecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal