Çürüksüz Dişler İçin 10 Önemli Kural

Dişlerinizin çürümesini engellemek için belirli kurallara uymanız gerekir. Peki, ağız ve diş sağlığını korumak için ne yapmak gerekir? Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz…

09.05.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 09.05.2020-13:44) Çürüksüz Dişler İçin 10 Önemli Kural

Yaşam tarzınızdaki değişimler, beslenme alışkanlıklarınız, gelişen teknoloji ile kullanılan ürünler ve daha birçok faktör ağız ve diş sağlığının etkilenmesine neden oluyor. Ancak ağız ve diş sağlığınızı korumak için bir araya getirdiğimiz bu kurallara uymanız yeterli olacaktır. İşte detaylar...

DİŞLERİNİZİ KAHVALTIDAN SONRA FIRÇALAYIN

Birçok kişi ağzında koku hissettiği için sabah kalkar kalkmaz dişlerini fırçalar. Sabah uyandığımızda ağzımızda oluşan koku gece uyurken yavaşlayan tükürük akış hızından kaynaklanmaktadır. Yavaşlayan tükürük akış hızı nedeniyle bakteriler geçici olarak harekete geçer ve koku oluşmasına neden olur. Uyandıktan belli bir süre sonra bu durum normale döner. Doğru fırçalama sabah kahvaltıdan sonra dişler etrafındaki besin artıklarının temizlenmesi için olacaktır.

ARA ÖĞÜNLERDE ŞEKER YEMEYİN

Şeker, çürük oluşumunda önde gelen nedenlerden biridir. Dişlerin etrafına yapışan ve temizlenemeyen şeker artıkları dişlerin hızlıca çürümesine sebebiyet verir.

AKŞAM DİŞLERİNİZİ FIRÇALADIKTAN SONRA YEMEK YEMEYİN

Uyumadan önce ve uykudan uyandıktan hemen sonra yenen besinler çürük oluşumunu 3 kat artırır. Nedeni ise uyku halinde çürük bakterilerinin normalden daha aktif olmasıdır. Uyku öncesi dişler fırçalanmalı, dişlerin etrafında plak bırakılmamalıdır.

DİŞ İPİ KULLANIN

Fırçanın ulaşamadığı bölgelerde diş çürükleri çok sık görülür. Bu nedenle dişler fırçalandıktan sonra mutlaka diş ipi kullanılmalıdır.

ALKOLSÜZ AĞIZ ÇALKALAMA SULARI KULLANIN

Her gün bir kez kullanılması gereken ağız çalkalama suları çürük bakterilerinin faaliyetlerini yavaşlatacağı için kullanımı son derece önemlidir.

3-4 AYDA BİR DİŞ FIRÇANIZI DEĞİŞTİRİN

Deforme olan bir diş fırçası ile doğru bir şekilde ağız ve diş temizliği yapamayacağınız için kesinlikle değiştirilmesi gerekir.

DİŞ FIRÇALAMA EĞİTİMİ ALIN

Doğru bir fırçalama yöntemi uygulandığı zaman uygun bir temizlik sağlanır. Sürekli fırçalama yapılmasına rağmen durdurulamayan diş çürüklerinin nedeni yanlış fırçalamadır. Fırçalama eğitimi için hekiminize danışabilirsiniz.

DİŞ FIRÇASI SU İLE ISLATILMAMALIDIR

Fırça su ile ıslatıldığı zaman diş macununun içerisindeki flor oranı düşecektir. Flor diş çürüğünü durdurur ve engeller. Diş macunu kuru bir fırça ile diş yüzeyine uygulanmalıdır.

MACUN SEÇİMİ

Flor içeren diş macunları kullanılmalıdır.

6 AYDA BİR DİŞ HEKİMİ ZİYARET EDİLMELİDİR

Düzenli olarak gidilen kontroller oluşmak üzere olan çürüklerin erken teşhisi açısından oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki erken aşamadaki çürüğün geri dönüşümü sağlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal