Covid-19 Şüpheli ve Tanık Annelerde Emzirme ve Anne Sütü İle Besleme

Covid-19 şüpheli ve tanık annelerde emzirme ve anne sütü ile besleme süreci ile alakalı akıllarda soru işareti bulunmaya devam ediyor.

26.06.2020-14:33 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:27) Covid-19 Şüpheli ve Tanık Annelerde Emzirme ve Anne Sütü İle Besleme

Bu sorunun ortadan kaldırılması için büyük çaba sarf ettik ve farklı kaynaklardan verileri sizin için derledik!

Emzirme Kesilmeli Mi?

Covid-19 şüpheli ve tanık annelerde emzirme ve anne sütü ile besleme kesilmeli mi sorusu sıklıkla yöneltiliyor. Annenin Covid-19 tanılı bir kişi ile temas etmesi ya da bu kişinin direkt olarak Covid 19 tanısı konulması durumunda dahi emzirmeye ara verilmesi tavsiye edilmiyor. Gerekli olan tüm önlemleri alarak emzirme aşamasına devam edilmesi en temel detaylar arasında bulunuyor. Alınacak olan önlemler ile çocuğa emzirme aşamasında bulaştırma olasılığının minimum seviyeye düşürülmesi mümkün kılınıyor.

Nasıl önlemler Alınmalıdır?

Covid-19 şüpheli ve tanık annelerde emzirme ve anne sütü ile besleme aşamasında alınacak olan önlemlerden bazıları;

  • Annenin maske takması ilk önceliktir. Hatta bu noktada cerrahi maskeden ziyade N95 olarak belirtilen ve partikül tutma oranının çok daha yüksek olduğu maskeleri tercih etmenin sizin için daha mantıklı olacağının belirtilmesi gerekiyor.
  • Maske takmanın yanı sıra çocuğun emzirildiği odanın hijyen koşullarına çok dikkat edilmesi gerekiyor. Hijyen koşulları ne derece üst seviyede tutulursa elde edilecek olan koruma da o kadar verimli olacaktır.
  • Emzirmeye başlamadan önce annenin eller, kollar ve yüz olmak üzere tüm belirtilen alanları kapsamlı bir biçimde yıkaması gerekir. Bu şekilde bebeğe herhangi bir şekilde mikrop geçirilmesi de söz konusu olmayacaktır.

Bu detaylara bakıldığı zaman ortamın temizliğinin ve havalandırılmasının ne derece büyük önem sahibi olduğu net bir biçimde fark edilmektedir. Siz de tek bir tık ile bu konuda daha fazla bilgi sahibi olarak hem kendinizi hem de bebeğinizi koruyarak beslenme sürecine devam edebilirsiniz.

Bebeğin Beslenmesinde Anne Sütünün Önemi!

Bebeğin beslenmesinde ve gelişiminde en önemli noktaların başında kesinlikle anne sütü geliyor. Özellikle bedensel gelişim ve zeka gelişimi için içerisinde gerekli olan tüm takviye elementlere doğal olarak sahip olması mucizevi bir besin olmasını bir kere daha gösteriyor. Bu alanda bebeğin beslenmesinden anne sütünün pandemi döneminde dahi çıkarılmaması gerekiyor.

Sağma Yöntemi ile Besleme Mümkün Mü?

Yoğun bir hastalık dönemi geçiren annelerin sağma yöntemini kullanma gibi bir imkanları da bulunuyor. Bu sağma yöntemi sayesinde en kısa süre içerisinde beslenmenin kısa bir zaman dilimi içerisinde biberon ile tamamlanması mümkün kılınacaktır. Bunun için özel olarak tasarlanmış cihazlar bulunuyor. Dileyen kişiler süt sağmak için özel olarak tasarlanmış olan bu cihazları kiralama hakkına da sahiptir. Sağma yöntemi ile alakalı yapılan araştırmalara bakıldığı zaman gerekli aralıklar ile sağma yapılmazsa sütte bazı kesilmeler olabileceği de eklenmelidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal