Covid-19 Pozitif Olan Hastaların Tedavisi İçin Devletten Ödeme

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelerdeki yeni tip koronavirüs tedavisi için yeni bir ödeme modeli geliştirdi. PCR testi pozitif çıkan hastayı tedavi eden özel hastaneler, devletten salgın tedavisi ücreti alacak.

08.09.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-11:10) Covid-19 Pozitif Olan Hastaların Tedavisi İçin Devletten Ödeme

Koronavirüs testi pozitif çıkan hastayı tedavi eden özel hastaneler devlet tarafından ödeme alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, vaka sayılarının her geçen gün artmasıyla birlikte yeniden özel hastanelere ödenek ayırdı.

SGK, Covid-19 salgınının başında özel hastanelere ayrı bir ödeme modeli oluşturmuştu, yoğun bakımlar için de ayrı bir fiyat güncellemesi yapmıştı. Fakat vaka sayılarının azalmasıyla birlikte bu dönemde özel hastanelere ayrılan ödenekte kesildi. Hastalar sadece devlet hastanelerine yönlendirilmeye başlandı.

Son dönemde vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle SGK yeni bir duyuru yayımladı. Özel hastaneler için ayrı bir ödeme modeli oluşturuldu.

Bundan sonra özel hastaneler, PCR testi pozitif çıkan hastaları tedavi ederek devletten ödenek alabilecek. Fakat tomografi sonucuna göre pozitif olduğu tahmin edilen vakalar bu kapsamda olmayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal