Covid-19 Nedeniyle İzolasyonda Olmak Ne Anlama Gelir?

Coronavirüs salgınında riski en aza indirmek için neler yapılmalı? Bu alanda alınan bazı önlemler var. İşte merak edilen önlemlerden birkaçını haberimizde yer verdik.

09.06.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-14:11) Covid-19 Nedeniyle İzolasyonda Olmak Ne Anlama Gelir?

Covid-19 nedeniyle izolasyonda olmak ne anlama gelir; hastalığın bulaşma olasılığının en aza indirilmesi için neler yapılması gerekiyor gibi sorulara yanıt bulmak için en doğru noktada bulunuyorsunuz. Bu alanda özellikle ülkemizde ne gibi önlemlerin alındığı ve dünyadaki durumu sizin için analiz ettik. Haberimize göz atarak bu konudaki gelişmeler ile alakalı net biri biçimde bilgi sahibi olabilirsiniz.

İzolasyonda Olmak Ne Demek?

Covid-19 nedeniyle izolasyonda olmak ne anlama gelir; hastalığı kapmamak için sosyal ortamlardan olabildiğince uzak kalarak temel ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmamak ve toplu alanlarda bulunmamak anlamına gelmektedir. Covid-19 salgının bulaşıcılık özelliğinin oldukça üst seviyede olması sebebi ile kişilere çok büyük iş düşmüştür. Sağlık çalışanları tedavi konusunda gerekli adımları atarken kişilerin de kesinlikle kendini mikrop içeren ortamlardan olabildiğince uzak tutması gerekiyor.

İzolasyon kavramı ile karantinanın karıştırılmaması gerekiyor. Karantina kişilerin hastalığa yakalanmasının sonrasında bunu daha fazla farklı kişiye bulaştırmaması için alınan önlem olarak nitelendirilmelidir. Ülkemizde de mahalleler ya da apartmanların karantinaya alındığı görülmüştür. Hem bu kişilerin tedavisini hızla sürdürmek hem de mikrobu yaymalarını engellemek için gerekli olan tüm önlemler alınmıştır.

Ülkemizde Ne Gibi Önlemler Alındı?

Covid-19 nedeniyle izolasyonda olmak ne anlama gelir; ülkemizde salgının ortaya çıktığı döneme bakınca sosyal iletişimin en yüksek dönemde olduğu bahar aylarının rastladığı görülüyor. Bahar aylarında kişilerin iletişimlerinin kış sürecine göre daha yüksek olduğu bilinir. Bunun engellenmesi için sokağa çıkma kısıtlamaları getirilmiştir. Sokağa çıkma kısıtlamaları genel olarak resmi tatillerde ve hafta sonu uygulanmıştır.

Ramazan Bayramı ve oruç sürecinin de hastalığın oldukça yoğun olduğu bir döneme denk gelmesi her zaman bildiğimiz anlamda bir Ramazan sürecinin geçirilmesini tam manası ile engellemiştir. Bu noktada Ramazan Bayramı’nda da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştır. Aile içi ziyaretlerin de salgın sürecinde ne derece sakıncalı olduğu ve özellikle yaşça büyük olan kişilerden bu alanda uzak durulması gerekiyor.

Bayram sürecinde 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanması ile beraber en azından salgının belirli bir oranda gücünün kırılması için uygun ortam hazırlanmıştır. Sosyal normlara çok uygun olmayan önlemler olsa da kişilerin sağlıklarının tam manası ile koruma altına alınması için bu tür önlemler alınmasının ne derece önemli olduğu vaka sayılarının hızla düşmeye başlamasında daha net şekilde görülüyor.

65 Yaş Üzerini Korumak İçin Önlemler Alınıyor

Covid-19 salgını risk grubu incelemeleri yapıldığı zaman ölüm oranının 65 yaş ve üstünde daha yüksek olduğu görülmektedir. Bunun temel sebebi ise bu yaş grubunda kronik rahatsızlıkların daha sık görülmesidir. Kronik rahatsızlığı olan gençlerin de aynı tehlike ile yüz yüze olduklarının ayrıca belirtilmesi gerekiyor. Salgın kapsamında olumsuz bir durumun meydana gelmemesi için gerekli olan tüm önlemler alınıyor ve hem 20 yaş altının hem de 65 yaş üzerinin sokağa çıkması belirli bir süre ile kısıtlanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal