Covid-19 Aşısıyla İlgili DSÖ'den Kritik Son Dakika Açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), tüm dünya düzeninin bozulmasına neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) için yaygın aşılama çalışmalarının gelecek yılın ortasından önce beklenmediği açıklamasında bulundu.

04.09.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 04.09.2020-13:57) Covid-19 Aşısıyla İlgili DSÖ'den Kritik Son Dakika Açıklaması

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, koronaviürs aşı çalışmalarında uzun yol bir yol kat ettikleri 6-9 çalışma olduğunu, bunların Faz III klinik denemelerine girdiğini belirtti.

Harris, koronavirüs aşısının etkisi ve güvenliği konusunda kontrollerin titiz bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekerek, ‘Bu aşama (Faz III klinik denemeleri), daha uzun sürmeli. Çünkü, aşının gerçekten ne kadar koruyucu ve güvenli olduğunu görmemiz gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Aşı çalışmalarının her aşamasında ‘güvenlik’ prosedürlerinin uygulanması gerektiğini ve bu uygulamalarında süreci uzattığını söyleyen Harris, tüm dünyada aşı üreticilerinin zamana karşı yarıştığını aktardı.

Harris, ‘Ancak gerçekçi zaman dilimi açısından, gelecek yılın ortasına kadar (Kovid-19 için) yaygın bir aşılama görmeyi beklemiyoruz’ dedi.

Sözcü Harris, anı zamanda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olarak dünyanın her köşesinde insanların koronavirüs aşısına erişebilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal