Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Bilim insanları, Coronavirüsünün çocuklar üzerindeki belirtilerini açıkladı. Uzmanlar hemen her çocuğun Coronavirüsten etkilendiğini belirterek, ilk belirtinin sindirim sisteminde başlayabileceğini söyledi.

13.05.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-12:38) Coronavirüsün Çocuklar Üzerindeki İlk Belirtisi Buymuş!

Yapılan bir araştırma, çocuklarda ileri gelen ateş ya da bulantı ve ishalin, Covid-19 enfeksiyonu şüphesi uyandırması gerektiğini ortaya koydu.

Araştırmada, çocuklarda ilk görülen sindirim sistemi semptomlarının, virüsün hedef aldığı hücrelerdeki reseptör çeşitlerine bağırsaklarda da görüldüğünden, sindirim kanalında potansiyel bir enfeksiyonun göstergesi olabileceği belirtildi.

"ÇOĞU ÇOCUK COVID-19'DAN ETKİLENDİ"

Çin'in Wuhan kentinde görevli olan Dr. Vınbin Li, "Çoğu çocuk Covid-19'dan sadece biraz etkilendi ve çok az sayıdaki ağır vakada sıklıkla altta yatan bir sağlık sorunu vardı. Çocukta solunum yolu semptomları veya başka bir hastalıktan muzdarip olma durumu yoksa erken dönemde teşhisi gözden kaçırmak kolay,” ifadelerini kullandı.

Covid-19 hakkındaki deneyimlerine dayanarak açıklamalarda bulunan Li, virüsün salgına dönüştüğü yerlerde özellikle ateş veya daha önce bu hastalığa yakalandığına dair öykü varsa sindirim sistemi semptomları gösteren çocukların, virüsle enfekte olduğundan şüphelenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HER 5 ÇOCUKTAN 4'Ü SİNDİRİM SİSTEMİ SEMPTOMLARI GÖSTERDİ

Doktor Li ve meslektaşları, öksürük ile başlayan solunum yolu şikayeti göstermeden hastaneye kaldırılan, sonradan zatürre ve Covid-19 teşhisi konulan çocuklar üzerinde yürüttükleri klinik çalışmada, söz konusu bulguyu elde etti.

Ekip, her 5 çocuktan 4'ünün hastaneye kaldırılmadan önce sindirim sistemi semptomları gösterdiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal