Coronavirüs’ü Unutturan Sıcaklıklar Endişelendiriyor

Hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sıcaklıklardan bunalan insanlar soluğu denizde aldı. Coronavirüs vakalarının durmadan artış gösterdiği bu zamanlarda her şey normalmiş gibi davranılıyor. Peki hangi önlemlere dikkat etmeliyiz? İşte uzmanlardan uyarılar…

21.07.2020-09:46 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-09:38) Coronavirüs’ü Unutturan Sıcaklıklar Endişelendiriyor

ıcak havalarda salgın sebebi ile uzun süredir eve kapanmış olan birçok insan deniz sayesinde ferahlamak için sahillere akın etti. Ama bu dönemde önemli olan hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmenin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, denizden çıkınca maske takmanın şart olduğunu belirterek, 'Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Geçen yıldan hiçbir farkımız kalmamış. Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor' ifadesini kullandı.

TEDBİRLERE UYULMASI GEREKİYOR

Yaz aylarının gelmesiyle tatile çıkan insanların Coronavirüs salgınını unuttuğu görülüyor. Tatilcilerin güneş izi olduğu gerekçesiyle maske takmadığını, sosyal mesafe ve maske kuralına uymadıkları ve tatilcilerin çevreye maskeleri attığı gözlemlenmiştir. Sahilde vatandaşların büyük kısmı iç içe oturup güneşlenirken, denize girenlerin çoğunlukla çocuk olduğu belirtiliyor. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen maske takmayanlar, güneş izini bahane ediyor.

GÖRÜLEN TABLOLAR BEKLENİLEN DÜZEYDE DEĞİL

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Coronavirüs Salgını Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde çekilen fotoğraf ve görüntüleri incelediğinde sahildeki vatandaşların maske takmamasına ve sosyal mesafe kuralına uyulmamasına tepki gösterdi. Prof. Dr. Yalçın, 'Fotoğraflara baktığımızda maske takılmadığını görüyoruz. Öncelikle maske takılmasını sosyal ortamda önemli bir koruyucu önlem olduğunu biliyoruz. Bu gördüğümüz manzara, bu mevsimde beklediğimiz düzeylere ulaşmamızı engelliyor. Bu kadar önlem, izolasyon, karantina önlemlerine rağmen beklenilen noktalara henüz ulaşılmış değil' ifadesini kullandı.

ZOR BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Coronavirüs Bilim Kurulu'nun büyük emek verdiği fakat buna rağmen insanların hala çok duyarsız olduğunu ve sıkıntılı günlerin yaklaştığını belirten Prof. Dr. Yalçın, 'Bilim Kurulu insanları bu konu hakkında kafa yoruyor ve bizim söylediklerimizin dikkate alınmadığını görüyorum. Cidden üzülüyorum. Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Geçen yıldan hiçbir farkımız kalmamış. Bir ders çıkarmamız gerekiyordu. Bu ders çıkarılmamış. Vaka sayılarının düşmüş olması gerekirdi ama olmadı. Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor' dedi.

DENİZDEN ÇIKINCA MUTLAKA MASKE TAKILMALI

Her ortamda muhakkak maske takılmasını öneren Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 'Denizde çıkartabilirsiniz ama denizden çıktıktan sonra mutlaka maske takın. Sıcak nedeniyle terleyeceksinizdir O yüzden yanınıza birkaç tane daha maske alın. Terle birlikte maske ıslandığı zaman etkinliği kalkıyor, o nedenle yeni maske kullanın. Sosyal mesafeyi etrafındaki kişilere göre kişi kendisi belirleyebilir. Elimizi de sık sık yıkayalım. Elimizi yıkama olanağımız yoksa küçük el antiseptiğiyle ya da kolonyayı yanımızda bulundurabiliriz' uyarıda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal