Coronavirüsü Günleri Tansiyon Hastaları Nelere Dikkat Etmeli?

Dünya genelinde görülen Covid-19 salgını için en yüksek riski oluşturan gruplardan biri de tansiyon hastalarıdır. Bu süreçte tansiyon hastalarının da öncelikli olarak yapması gereken evde kalmak ve tedbirlere harfiyen uymaktır.

11.04.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-17:45) Coronavirüsü Günleri Tansiyon Hastaları Nelere Dikkat Etmeli?

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat paniğe kapılmanın tansiyonu daha da yükseltebileceğini belirterek tansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı. İşte detaylar…

TANSİYON HASTALARI NELERE DİKKAT ETMELİ?

Panik Yapmayın

Paniğin yaratacağı gerginlik tansiyonunuzu yükseltebilir, kontrol altındaki tansiyon kontrolden çıkabilir.

İbuprofen İçeren İlaçlar Tansiyonu Yükseltebilir

İbuprofen içeren ağrı kesici, ateş düşürücülerin zararlı olabileceğine dair bilgiler var. Henüz kesin değil ama ibuprofen içeren ilaçlar tansiyon da yükseltir. Bu nedenle kaçının, parasetamol içeren ağrı kesici, ateş düşürücüler böbrek açısından daha güvenlidir.

Doktorunuza Danışmadan İlaçlarınızı Kesmeyin

Doktorunuzla iletişim kanallarını açık tutun. Ona danışmadan kendi kendinize ilacınızı değiştirmeyin da ilaç kullanmayı bırakmayın.

Tuza Daha Çok Dikkat Edin

Fazla tuzlu tüketerek kendinizi sıkıntıya sokmayın. Tuz hem tansiyon yükseltir hem de bağışıklık sistemini zayıflatabilir.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutun

Bağışıklığı sisteminin güçlü olması önemli ama sırf güçlendirsin diye bilmediğiniz ürünleri kullanmayın. Tansiyonunuzu yükseltebilir. Dengeli ve sağlıklı beslenin.

Düzenli Uyuyun

Düzenli uyku hem gerginliğinizi azaltır hem de bağışıklık sistemi kuvvetlendirir.

Evde De Olsanız Hareket Edin

Evde olsanız bile evin içinde günde 10 bin adım atabilirsiniz. Televizyon seyrederken adım atabilirsiniz. Bir şeyler dinleyerek evin koridorunda yürüyebilirsiniz. Çok güzel, eğlenceli seçenekler var. İnternet sayesinde çoğuna ulaşmak mümkün. Sırt, karın gibi kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Egzersiz yaparken kendinizi zorlamayın, sakatlanırsanız hastaneye gitmek zorunda kalabilirsiniz.

Sevdiklerinizle Daha Fazla Zaman Geçirin

Ev işlerini paylaşın. Birlikte yemek yapın, oyun oynayın. Yalnız yaşıyorsanız arkadaşlarınızla telefonla konuşun, telefonla konuşurken evin içinde adım da atabilirsiniz.

Kitap Okuyun

Kitap okumak zihninizi meşgul edeceği için stresinizin azalmasına ve başka şeyler düşünmenize yardımcı olacaktır.

Stresinizi Azaltın

Stresinizi azaltıp kilo verebilirseniz belki tansiyon ilacına bile ihtiyacınız kalmayabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal