Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Ortaya çıktığı günden bu yana binlerce kişinin ölümüne neden olan Coronavirüse karşı etkili bir ilaç hala bulunamadı. Bu nedenle Coronavirüse karşı kişisel temizliğin yanı sıra beslenmeye de dikkat etmek gerekir. Peki, Türkiye’de de görülen Coronavirüsten korunmak için nasıl beslenmek gerekir?

12.03.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-12:39) Coronavirüsten Korunmak İçin Nasıl Beslenmeliyiz?

Bağışıklık sistemini güçlendirmek yalnızca Coronavirüse değil tüm hastalıklara karşı koruma sağlar. Bağışıklığın güçlenmesi için en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında ise protein zengini besinler gelir. 

CORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN NE YEMEK GEREKİR?

Hayvansal ürünlerden sakatat, süt ürünleri, deniz ürünleri, yumurta, bitkisel besinlerden bakliyat ve kuruyemişler en etkili protein kaynakları arasındadır. Bunun yanı sıra bağışıklığın gücüne güç katan antioksidanları, vitamin ve mineraller açısından zengin olan taze sebze ve meyveleri, tam tahıllıları, baharatları da düzenli olarak tüketmemiz gerekir. Özellikle sülfür ve terpen zengini olan lahana, karnabahar, soğan, sarımsak, turp, tere, roka, nane, fesleğen gibi besinler, antosiyanin deposu koyu kırmızı, mor, siyah renkli sebze ve meyveler işe yarayabilirler. Ayrıca özellikle et ve et ürünlerinde besinlerin iyi pişirilmesi büyüm önem arz eder.

CORONAVİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN

  • Eller sık sık, en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı ortamlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalı,
  • Kapalı olan alanlar sık sık havalandırılmalı,
  • Besinler tüketilmeden önce iyice yıkanmalı,
  • Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalı,
  • Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalı, olabildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalı,
  • Özellikle kalabalık ortamlarda maske ve eldiven takılmalı,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenilmeli,
  • Öksürük veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal