Coronavirüste İlaç Tedavisi Var mı? Hangi İlaçlar Kullanıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Coronavirüsün Türkiye'de görüldüğü ilk vakayı açıklamasının ardından merak edilen bir diğer konu da hangi ilaç tedavisinin uygulandığı oldu. Coronavirüste ilaç tedavisi var mı? Coronavirüs tedavisinde hangi ilaçlar kullanılıyor? Detaylar haberimizde…

12.03.2020-13:43 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-13:13) Coronavirüste İlaç Tedavisi Var mı? Hangi İlaçlar Kullanıyor?

Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Ateş Kara Coronavirüs hakkında merak edilen soruları yanıtladı. İşte Coronavirüsle ilgili uzman ismin yaptığı çarpıcı yorumlar:

CORONAVİRÜSE KARŞI KESİN SONUÇ ALAN BİR İLAÇ VAR MI?

Coronavirüse karşı etkili bir ilaç olmadığını ifade eden Doktor Ateş Kara, “Çin'de denenen ve diğer ülkelerde denenen ilaçlar var. Erken dönemde biz Türkiye olarak da teminini sağladık. Gerektiğinde kullanılabilir olmasını sağladık. Bu ilaçların etkisinin sınırlı olduğunu biliyoruz. Hangi durumda kime verileceği konusunda protokollerimiz var,” dedi.

İYİLEŞEN ÇOK FAZLA HASTA VAR

Dr. Kar, “Dünyada Coronavirüs bulaştıktan sonra iyileşen çok hasta var. Bazı hastalarımız bu hastalığı taşıdığının bile farkına varmayacak ve farkında olmadan da atlatabilecek. Gençlerde, 60 yaşın altındaki insanlarda, ateşe, halsizliğe biraz da nefes darlığına neden oluyor ama daha sonra düzeliyor. İyileşenler çok çok büyük grup. Büyük grup hastalığı ayakta geçirebiliyor,” dedi.

CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ İÇİN ABD'DEN AÇIKLAMA!

Çin'de yeni tip Coronavirüs salgına karşı daha önce SARS ve MERS hastalıklarına karşı başarı sağlayan bir ilaç denenmeye başlandı.

ABD'li bir ilaç şirketi tarafından geliştirilen Remdesivir adlı ilaca, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Ulusal Sağlık Komisyonu ve Ulusal Sağlık Ürünleri İdaresi, klinik deneylerine başlanması için onay vermişti. Daha önce yine Coronavirüs ailesinden olan SARS ve MERS'e karşı yapılan deneylerde başarılı sonuçlar elde edilen Remdesivir'in klinik deneyleri için 761 hasta kayıt yaptırdı.

Söz konusu deneyler, Çin Sağlık Bilimleri Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Çin-Japon Dostluk Hastanesi ve salgının merkez üssü Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde birkaç hastane birden yürütülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal