Coronavirüste Bazı Ülkeler İkinci Dalga Etkisi Yaşayabilir

Coronavirüs ortaya çıktığı günden beri birçok insanın ölümüne neden olmuş ve tam olarak etkisini de yitirmemiştir. Araştırmalar ikinci dalganın bazı ülkelerde etkili olacağını söylüyor. Peki hangi ülkelerde ikinci dalga etkisi görülecek? İşte detaylar...

29.06.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-08:46) Coronavirüste Bazı Ülkeler İkinci Dalga Etkisi Yaşayabilir

Çin'de ortaya çıkan ve dünya genelinde hızla yayılan coronavirüs, çıktığı günden bu yana 400 binden fazla kişinin ölümüne neden olurken, 9 milyondan fazla kişiye bulaşarak dünya için tehdit olmaya hala devam etmektedir.

İKİNCİ DALGA YAŞAYABİLECEK ÜLKELER

Pek çok ülkenin salgına karşı aldığı önlemleri askıya almasıyla uzmanlar, ikinci bir coronavirüs dalgası riski konusunda uyarıda bulundu. Uzmanlar, pazar günü küresel korona virüs vakalarında rekor bir artış olduğunu bildirdi. Fakat ülkeler, coronavirüs önlemlerinin ekonomik zorluklara sebep olması nedeniyle normalleşme sürecine girerek kısıtlamaları ortadan kaldırmaya başladı.

Yapılan araştırmalar 45 ülke ve 25 bin vaka üzerinde yaptığı araştırma ile ulaştığı verilerin sonuçlarına göre coronavirüs pandemisinde ikinci dalganın yaşanma ihtimalinin en yüksek olduğu 10 ülke sırasıyla; Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan olduğunu açıkladı. Aynı zamanda Almanya, Suudi Arabistan ve İran'ın önlemlerini gevşetmesinden sonra belirgin ikinci dalgalar yaşadıklarını da belirtilmesi gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal