Coronavirüs Tedavisinde Ibuprofen Kullanılacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsün tedavisi ile ilgili çalışma başlatılan İngiltere’de ibuprofen kullanılacak. Peki, ibuprofen nedir? Detaylar haberimizde…

04.06.2020-13:53 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-13:38) Coronavirüs Tedavisinde Ibuprofen Kullanılacak

BBC'nin haberine göre, başkent Londra'da yer alan iki farklı hastane görevli olan ekip, ibuprofenin Coronavirüsü teşhisi konulan ve solunum güçlüğü çeken hastaların tedavisindeki etkisini gözlemleyecek.

Liberate yani Özgürleştirmek adı verilen deneye katılan kişilerin yarısına her zaman uygulanan tedavilerin yanı sıra ibuprofen de verilecek. Deneyde, ibuprofenin tablet formunda verilmesi yerine özel bir formülasyonu kullanılacak.

GENELDE AĞRI KESİCİ OLARAK KULLANILIYOR

King's College Hastanesi'nde görevli olan Prof. Mitul Mehta, "Bulguların, beklentimizle örtüştüğünü göstermek için bir deneme yapmamız gerekli," ifadelerini kullandı.

Genel olarak ağrı kesici ve anti-inflamatuar olarak kullanılan ibuprofen, daha önce hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde, Covid-19’unda belirtileri arasında bulunan akut solunum yolu yetmezliği tedavisinde kullanılabileceğini ortaya koydu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal