Coronavirüs Kişisel Bakıma Verilen Önemi Artırdı

Yapılan yeni bir araştırma, Covid-19 salgını Avrupalıların sağlık alışkanlıklarını değiştirdiğini ve yeni gündelik alışkanlıkları benimsediklerini ortaya koydu.

04.08.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 04.08.2020-14:23) Coronavirüs Kişisel Bakıma Verilen Önemi Artırdı

GSK Tüketici Sağlığı için IPSOS tarafından yapılan araştırmaya göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, insanların kişisel bakım konusunda yeni bir tutum sergilemesine neden oldu.

GÜNDELİK YAŞAMLARINDA POZİTİF DEĞİŞİKLİKLERE YÖNELDİLER

Araştırma sonucuna göre Kovid-19, bireylerde kişisel bakım bilincinin artmasına neden olurken, aynı zamanda gündelik yaşamlarında da pozitif değişiklikler yapmaya yönlendirdi.

Almanya, İtalya, İspanya ve İngiltere'den 16-75 yaş arası 4 bin 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre, katılımcılar genellikle salgın öncesinde sağlıklarına dikkat etmediklerini kabul ederken, pek çoğu kendisini sağlık konusunda daha iyi eğitmeyi planlıyor. Dört ülkenin ortalaması alındığında katılımcıların yüzde 59'u sağlıklarının neden etkilendiğini daha iyi anlarken, pek çoğunun Kovid-19’un bir sonucu olarak gündelik karar verme süreçlerinde sağlıklarını da düşünme olasılığının daha yüksek olduğu görülüyor. Bu oran İspanya’da yüzde 74, İtalya’da yüzde 69, İngiltere’de yüzde 62 ve Almanya’da yüzde 54 olarak belirlendi.

Katılımcılara gelecekte nasıl davranacakları sorulduğu zaman, yüzde 77'si hastalıklarını başkalarına bulaştırmamak için olabildiğince evde kalacaklarını belirtti. Katılımcıların yaklaşık yarısı bağışıklıklarını güçlendirmek için vitamin ürünleri ve multivitaminler kullanmayı planladıklarını söyledi.

AVRUPALILAR SALGIN SONRASINDA ECZACILARA DAHA SIK DANIŞACAKLARINI BELİRTİYOR

Açıklamaya göre, anketin gerçekleştirildiği ülkelerde yaşayan insanların birçoğu, sağlık sistemi üzerinde fazla yük oluşturmamak için sağlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyor. Bunun sağlanması içinde salgından sonra eczacıların rolü daha fazla önem kazanıyor. Anket katılımcılarının yüzde 36'sı, eklem ağrıları, baş ağrısı, deri rahatsızlıkları ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunları için önce aile hekimine, polikliniklere ya da yerel hastanelerdeki acil servise başvuracaklarını belirtiyor. Bir başka yönden, bu dört ülkedeki kişilerin yüzde 41’den fazlası ilerleyen yıllarda bu tür rahatsızlıkları hakkında bilgi sahibi olmak için eczaneye danışacaklarını belirtti.

İngilizlerin yaklaşık yüzde 74’ü, sağlıklarına dikkat edeceklerini ve bunun için bir eczacıya güveneceğini söylerken İspanyolların yüzde 66'sı, İtalyanların yüzde 61'i ve Almanların yüzde 54'ü de bu ifadeye katılıyor.

TÜKETİCİLER GÜÇLÜ VE BİLİMİ TEMEL ALAN MARKALARA DÖNÜYOR

Araştırmaya katılan İngilizlerin üçte biri önlem olarak ecza dolaplarında reçete gerektirmeyen koruyucu ilaçlar bulundurmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Avrupalıların büyük bir kısmı reçetesiz koruyucu ürünleri seçerken önceliklerini güvenilir markalardan yana kullanıyorlar: Satın aldıkları ürünlerin bilim temelli olması ülkedeki insanların büyük çoğunluğu için önem taşıyor.

Anket katılımcıları, sevdikleri ve toplumun sağlığının korumak için sosyal mesafenin önemine, kendi sağlıkları için de kişisel bakımın önemine dikkat çekiyor.

Katılımcılar, çevresindeki kişilerin sağlığına daha fazla önem verdikleri ve bu kişilerin sorumlu kişisel bakım uygulamalarına teşvik etme olasılıklarının artık daha fazla olduğunu ifade ediyor. Bu durum özellikle İspanyollar ve İtalyanlar arasında daha fazla öne çıkıyor. Avrupalıların dörtte üçü artık yakınlarının sağlığıyla daha fazla ilgilenirken, yüzde 64'ü başkalarını kişisel bakım konusunda teşvik edeceğini belirtiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal