Coronavirüs Kalp Hastalıklarını Tetikliyor

Coronavirüs salgını, 200’ün üstünde ülkede ve bölgede görülmeye başlayalı 6 aydan uzun bir süre geçti. Hastalığın sebep olabileceği hasarlar üzerindeki çalışmalar ise henüz sonuç vermeye başladı. Uzmanlar Coronavirüs’ ün beyinde neden olduğu hasarın yanı sıra kalbe de ciddi zarar verebileceğini belirledi...

14.07.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 08.08.2020-18:07) Coronavirüs Kalp Hastalıklarını Tetikliyor

İskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi tarafından yapılan çalışmada 69 ülkeden bin 200 Coronavirüs hastasının verilerine bakıldı. Çalışmada, hastaların yarısından fazlasının kalp hareketlerinde anormallik tespit edilirken, yüzde 15’inde Coranavirüs’ün ardından kalp yetmezliği ve aort anevrizması gibi ciddi kalp hastalıklarının da görüldüğü açıklandı. Bununla birlikte araştırmada sonuçlarını değerlendirilen tüm hastaların ciddi Coranavirüs hastası olduğu ve virüsle enfekte olan çoğunluğun hastalığı hafif semptomlarla atlattığı değinerek, kalp hastalığı ile ilişkili uyarıların herkes için geçerli olmadığının altını çizdi.

CORANAVİRÜS’ ÜN ARDINDAN OLUŞABİLECEK KALP HASTALIĞINI BELİRLEMEK ÖNEMLİ

Çalışmanın ana uzmanı Profesör Marck Dweck, BBC’ye yaptığı açıklamada, yaptıkları araştırmanın hastalığın tedavisi için bir dönüm noktası olabileceğini belirterek, 'Ağır Coronavirüs hastalarında meydana gelen kalp hasarı onların hayata tutunma becerileri düşürerek hayatta kalma olasılıklarını azaltıyor. Ancak günümüzde kalp hastalıkları başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor ve organ yetmezliğini tedavi etmek için elimizde pek çok imkan bulunuyor. Eğer Coronavisür’e eşlik eden kalp hastalıklarını da tanımlayabilirsek onların hızlıca iyileşmesini sağlayabiliriz' şeklinde konuştu.

Diğer taraftan, geçen hafta İngiltere'deki Londra Üniversitesi Akademisi'nde yapılan yeni yapılan bir çalışmada Coronavirüs salgınıyla beyin hasarı arasındaki ilişkisine dikkat çekildiği belirtilmiştir. Uzmanlar, Coronavirüs'ün beyinde hasar bırakabileceğini belirterek uyarıda bulunmuş ve Coronavirüs'ten sonra beyin iltihabı, psikoz ve deliryum vakalarının artabileceği de dikkat çekmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal