Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

Coronavirüs salgını insanlarda ilk olarak grip hastalığına benzer etkiler göstererek ortaya çıktığı biliniyor. Ardından daha büyük problemlere neden olmaktadır. Coronavirüs hastalığına yakalanana hastaların bağışıklık sistemlerinin yok olduğu iddia edildi. İşte detaylar...

15.07.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-09:58) Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

İngiltere'de Coronavirüs hastalığını geçiren kişiler üzerinde belirli araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalara göre Coronavirüs'e yakalanıp iyileşen hastaların aylar sonra bağışıklıklarının yok olduğu tespit edildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

Uzmanların yapmış olduğu bir tıbbi çalışmayanın sonuçlara göre, Coronavirüs'ten iyileşen hastaların aynı grip hastalığı gibi aylar sonra bağışıklıklarını kaybedip tekrar Coronavirüs olabilecekleri belirlendi.

İngiltere'de uzmanlarının gerçekleştirdiği tıbbi çalışmaya göre, Coronavirüs'ten iyileşen hastaların grip hastalığı gibi aylar sonra bağışıklığını kaybederek Coronavirüs hastalığına yakalanma risklerinin olabileceğini açıklandı.

Uzmanlar, Coronavirüs hastalarının yüzde 60'ının hastalığın belirtilerinin ortaya çıkmasından 2 hafta içinde 'Coronavirüs'e karşı koruyan antikorları' geliştirdiği görüldü. Uzmanlar çalışmanın devamında yaklaşık 3 ay içinde bu oranın, yüzde 17'ye gerilediğini ve iyileşen hastalara bağışıklık sağlayan antikorlarının, azalma gösterip tekrar Coronavirüs’e yakalanabileceğini belirtti.

SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI OLGUSU TEHLİKEDE

Çalışmanın sonucunda ortaya çıkan bulguların, 'sürü bağışıklığını' tehlikeye soktuğu belirtildi. Çalışmayı yürüten uzmanlardan Profesör Stuart Neil basına yaptığı açıklamada 'Coronavirüs hakkında bildiğimiz şeylerden biri de insanların oldukça sık yeniden enfekte olabilmesidir' şeklinde konuştu. Yapılan araştırma henüz hakem değerlendirilmesine alınmadığı ifade edildi. Uzmanlarının gerçekleştirdiği tıbbi çalışma sonucuna göre, Coronavirüs'ten iyileşen hastaların grip hastalığı gibi aylar sonra bağışıklığını kaybedip tekrar Coronavirüs hastalığını yaşayabileceğini belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal