Çörek otu faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Kansere karşı savaşan çörek otunun yararları

Çörek otu, binlerce yıldır şifa amacıyla kullanılan bitkilerden biridir tarihi Antik Yunan’a kadar uzanan çörek otu hastalıklardan korunmak için ilaç olarak kullanılmaktadır. Çörek otunun faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

02.04.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-15:50)

Çörek otu yağı sağlıklı ve güçlü bir bağışıklığın anahtarıdır. Astım, bronşit, solunum yolu rahatsızlıkları gidermek için kullanılan çörek otu yağı mikrobiyal enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkilidir.

Çörek otu yağı, bağırsak solucanları ve parazitlerin vücuttan atılması için çörek otu yağı tüketilebilir. Kardiyovasküler şikayetlerin azaltılması için çörek otu yağına başvurulmaktadır. Baş ağrısında çörek otu yağından faydalanılmaktadır.

Çörek otunun mucizevi faydaları

- Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu mikroplara karşı savaşarak vücudu korumaktadır.

- Nefes borusunu genişletici bir etki sunan çörek otu nefes darlığına karşı hastaları rahatlatmaktadır. Çörek otu bronşit gibi solunum yolu rahatsızlıklarına karşı rahatlama sağlamaktadır.

- Çörek otu içerisinde barındırdığı fito kimyasal maddeler sayesinde kansere karşı etkilidir. Çörek otu, rahim kanseri, mide kanseri, kemik kanseri gibi birçok kanser türüne karşı koruma sağlamaktadır.

- Çörek otu iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kemiklere iyi gelen çörek otu, eklem ağrısı ve eklemlerde şişmeye karşı oldukça yarar sağlamaktadır.

- Çörek otu yüksek tansiyona iyi gelmektedir.

- Çörek otu kolesterolü dengeleyerek kalp hastalıklarına karşı koruma sunmaktadır.

Çörek otunun faydaları nelerdir?

Çörek otu cilde iyi gelir mi?

Çörek otu cilt lekelerine oldukça iyi gelmektedir. Çörek otu antioksidan özelliğinden dolayı cildi dış etkenlere karşı korumaktadır. Çörek otu aynı zamanda cildin kendini yenileme süresini hızlandırmaktadır. Çörek otu cildi ölü deriden arındırarak gözenekleri küçültmektedir.

Çörek otu maskesi nasıl yapılır?

Çörek otu cilde sürüleceği zaman toz haline getirilmesi gerekmektedir. Çörek otu tozu bal ile karıştırılıp cilde maske gibi sürülür 20 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanır.

Çörek otu zayıflatır mı?

Çörek otunun iştah kapatıcı bir özelliği vardır. Çörek otu aynı zamanda sindirimi hızlandıran bir besindir. Çörek otu diyet programında uygulanırken yemeklerden önce su ile içilmeli veya çörek otu kürü yapılarak tüketilmelidir.

Çörek otu kaç kalori?

Çörek otunun 100 gramında 344 kalori bulunmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal