Çorapla Yatmak Günah mı? Çorapla Uyumak Caiz mi?

Halk arasında pek çok söylenti dolaşmaktadır. Bunlardan çoğu da hurafe olarak adlandırılır. İçlerinden biri de çorapla uyumanın günah olduğu düşüncesidir. Peki çorapla uyumak günah mı? Çorapla uyumak caiz midir?

18.01.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-12:27) Çorapla Yatmak Günah mı? Çorapla Uyumak Caiz mi?

Çoğu şeyin olduğu gibi uykunun da bir adabı vardır. Uyku adabında kişinin çorapla yatmaması tavsiye edilir. Çorapla uyumak günah mı değil mi? İşte merak edilen detaylar...

ÇORAPLA UYUMAK GÜNAH MI?

İslam dininde çorapla yatmanın hiçbir mahsuru yoktur. Ancak çorabın temiz olması şartı aranır ve bu konu İslam dininde uyku adabı konusuna girmektedir. Yatma adabında; kişinin çorap veya üzerindeki kıyafetlerle yatmaması tavsiye edilir. Eğer kişi üşüyorsa, çorabıyla veya kıyafetiyle, mest ayakkabısıyla da yatıp uyuyabilir. Bu durum İslam dininde haram yada günah değildir. Kişinin çorabıyla yatağa girip uyumasının dinimizce bir sakıncası yoktur.

Ancak önemli olan çorabın yada giysinin temiz olmasıdır bu sağlık açısından da gereklidir. İnsanlar içinde söylenen 'Çorapla yatan kişi eğer ölürse, pis gider' lafı tümüyle uydurulmuştur ve gerçekle ilgisi yoktur.

Sağlığımız açısından doktorların bir kısmı çorapla yatmamanın zararlı olduğunu söylerken, diğer kısmı da çorapla yatmanın sağlığa zararlı olmadığını söylemektedirler. Çorabıyla yatmasının dinimizce hiçbir sakıncası bulunmamaktadır.

Konuyu toparlarsak, İslam dininde çorapla yatmanın herhangi bir mahsuru yoktur. Fakat adaba daha uygun olması ve sağlık açısından yapılması gereken en doğru şey çorapsız yatmaktır. Dolayısı ise sizin için vazgeçilmez bir konu değil ise size çorapsız yatmanızı tavsiye ediyoruz.

Çorapla Uyumak Günah mı?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal