Çok Sıcak Havada Nasıl Serin Uyunur?

Yaz aylarında sıcak hava, uyumayı zorlaştırır. Siz de geceleri sıcaktan dolayı uyuyamıyorsanız tavsiyelerimize kulak verin. İşte sıcak havada serin uyumanın tüyoları.

01.07.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 01.07.2019-13:59)

Elbette bunun için en uygun yöntem klima ya da vantilatördür. Ancak bunlara sahip değilseniz bazı tüyolarla sıcak havanın üstesinden gelebilrisiniz.

Bol su için

Terleme, vücudun serinleme yöntemlerinden birisidir; fakat terleme mekanizmanızın gerçekten çalışabilmesi için vücudunuzda yeterince suyun olması şart. Bu nedenle bolca su içmelisiniz. 

Buz banyosundan kaçının

Buz gibi su ile alınan duş, serinlemenin en iyi yolu değil maalesef. Vücudunuz serinlemeye ihtiyaç duysa bile elleriniz ve ayaklarınız hızlıca çok soğuduğunda, kan damarlarınız daralır ve ısıyı içine hapseder. Ilık, oda sıcaklığında alacağınız duş, kan damarlarınızı açarak ısıdan kurtulmanızı sağlayacaktır.

Alçakta kalın

Sıcak hava yükselir. Bu nedenle mümkün olduğunca yere yakın bir yerde uyuyun. Çok katlı bir evde yaşıyorsanız, sıcaklığın birkaç derece daha düşük olduğu en alt katta ya da bodrumda uyumaya çalışın. Aşağı inemiyorsanız yerde yatmanız biraz rahatlamanızı sağlayabilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal