Çocukların Beynini Küçültüyor!

Gelişen teknolojinin hayatımızın her evresinde bulunuyor olması çocuklarımızı da etkiliyor. Bilgisayar ve cep telefonlarının mavi ışığına maruz kalan çocukların beyin sağlıkları bozuluyor.

13.12.2019-10:37 - (Son Güncelleme: 13.12.2019-10:24)

Bilgisayar ve cep telefonlarının mavi ışığına maruz kalan çocukların beyin sağlıkları bozuluyor. Gelişen teknolojinin hayatımızın her evresinde bulunuyor olması çocuklarımızı da etkiliyor.

MAVİ IŞIĞIN BEYİN SAĞLIĞINA ETKİSİ

Özellikle gelişme çağında olan çocuklarda bellek güçlendirmenin ve hafıza oluşturmanın eğitim, öğretim için önemine işaret eden Doç. Dr. Örmeci, gece mavi ışığa maruz kalan çocuklarda da uyku sorunları ve beraberinde hafızayla ilgili problemlerin yaşanabileceğini anlattı. Doç. Dr. Örmeci bellek sorunlarıyla ilgili, "Çok net bildiğimiz bir gerçek var ki, bellek güçlendirme ve hafıza uykuda gerçekleşir. Yani çocuğun bütün gün öğrendiği bilgiler ancak uyku sırasında beyinde kalıcı olarak protein sentezleri haline getirip, yerleştirilir. Gece mavi ışığa maruz kalındığı zaman, yetişkinler gibi çocukların da uykuları bozulacaktır. Güzel uyuyamayan hiçbir çocuk istediği kadar yoğun çalışsın, gündüz aldığı bilgileri beynine kalıcı olarak yerleştiremeyecektir. Uzun vadede mavi ışığa maruz kalarak büyüyen bir çocukla, mavi ışığa maruz kalmadan büyümüş bir çocuk arasındaki en büyük fark bellekte ortaya çıkar. Mavi ışığa maruz kalmış çocuklarda bellek oldukça zayıf olur." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal