Çocukların Aşısını İhmal Etmeyin!

Aşının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladığımız Covid-19 salgını sürecinde, uzmanlar her ne olursa olsun çocukların aşılarının ihmal edilmemesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

21.04.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-17:20) Çocukların Aşısını İhmal Etmeyin!

Toplumun aşı ile önlenebilir hastalıklar ve aşılama olma konusundaki farkındalığını artırmak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından belirlenen Aşı Haftası kapsamında, online olarak bir basın buluşması gerçekleşti. Basın buluşmasında Hacettepe Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşılamanın önemi hakkında oldukça önemli bilgiler paylaşarak, ‘Salgın şartlarında bile çocukların aşısını ihmal etmemek gerekiyor,’ dedi.

Toplantıda, aşısı olmayan bir hastalık başladığı zaman tüm dünyaya yayılıp salgına neden olabileceğini belirten Ceyhan, şu anda içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde aşının ne kadar önemli olduğunu daha açık bir şekilde gördüğümüzün altını çizerek, ‘’Covid-19 pandemisinde bir kez daha aşıların ne kadar önemli olduğunu gördük. Çünkü aşısı olan bir hastalıkta zaten pandemi olmuyor. Örneğin aşısı olduğu için önemsiz görünen difteri, boğmaca, kızamık, kabakulak, menenjit ve hepatit gibi hastalıklar, KOVİD-19’dan bile daha tehlikeli ve ölümcül. Bu sebeple aşı, tüm buluşların ötesinde en önemli buluş. Çocukluk çağı aşıları yapılmadığı takdirde ülkemizde yılda 14 bin 296 kişi, dünyada ise 2,5 - 3 milyon kişi ölebilir. Bu sadece çocukluk çağı aşıları yapılmadığı takdirde ortaya çıkan rakam. Dünya tarihi boyunca salgınlar olmaya devam edecek. Bizim buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun için de etkili yöntem aşılama. Özetle, salgın şartlarında bile çocukların ve risk grubundaki yetişkinlerin aşılarını ihmal etmemek gerekiyor,” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal