Çocuklarda Kulak Ağrısı Nasıl Geçer ?

Çocuklarda kulak ağrısının pek çok sebebi vardır. Özellikle de süt dişleri ve kalıcı dişler çıkarken veya çürüyen dişlerin ağrısı da kulak ağrısı oluşturabilmektedir. Peki, kulak ağrısı için ne iyi gelir? Detaylar haberimizde...

30.07.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-17:28)

Boğaz ağrısı, diş ağrısı, orta kulak iltihapları gibi nedenler kulak ağrısını meydan getirmektedir. Çocuklarda süt dişleri ve kalıcı dişler çıkarken veya çürüyen dişlerin ağrısı da kulak ağrısı oluşturabilmektedir. Burun tıkanıklığı, boğaz iltihabı gibi çeşitli iltihaplanmalar çocuklarda kulak ağrısının altında yatan nedenlerdendir. Orta kulak iltihabı çocuklarda kulak ağrısı sebeplerinin başında gelmektedir. Bununla birlikte diğer iltihaplarda kulak ağrısına sebebiyet vermektedir. Tedavi edilirken kulak ağrısına sebebiyet veren sorunu bulmak ve ona göre tedavi etmek önemlidir.

ÇOCUKLARDA KULAK AĞRISI NEDENLERİ

Çocuklarda ortaya çıkan kulak iltihabının birçok nedeni vardır. Soğuk algınlıkları ve griplerde ağrı nedenlerindendir. Diş çıkarma ya da dişlerde oluşan çürükler ağrılara neden olur. Orta kulak iltihapları çok sık rastlanan nedenken dış kulak iltihabı yaşayan çocuklarda kulak ağrısı görülmektedir. Bunun dışında ağrıya neden olabilecek sebepler de vardır. Çocukların kulaklarına yabancı cisim sokması, kabakulak gibi iltihaplanmalar, farenjit, bademcik iltihaplanmaları, kulakta oluşan kirlerin birikmesi, uçak yolculuklarında iniş ve kalkış sırasında oluşan kabin basıncı gibi nedenler çocuklarda kulak ağrısına sebebiyet vermektedir.

ÇOCUKLARDA KULAK AĞRISI NASIL GEÇER?

Kulak ağrısı için uygulanacak tedavi yöntemi ağrının sebebiyetine göre belirlenmektedir. Kulak ağrısının sebebi iltihaplardan kaynaklı ise doktorun bu iltihabın virüs kaynaklı mı yoksa bakteri kaynaklı mı olmasını test etmek gerekir. Virüs kaynaklı enfeksiyonlarda ilaç tedavisi yapılamamaktadır. Bakteri kaynaklı bir enfeksiyon söz konusu ise o zaman ilaç ile tedavi mümkün hale gelmektedir. Kulağa uygulanacak sıcak kompresi ağrıyı dindirmekte yardımcı olacaktır. 

ÇOCUKLARDA KULAK AĞRISI İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Sarımsak antibiyotik özelliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı enfeksiyonlarda kullanılması önerilir. Sarımsağı susam yağında pişirip soğuyunca kulağa damlatarak kulak ağrılarına çözüm olabilirsiniz. 

Soğan da sarımsağın özelliklerini taşıdığı bilinmektedir. Yine enfeksiyona bağlı kulak ağrılarında soğan kullanılabilmektedir. Isı ile soğanın suyu çıkartılır ardından su soğutulur ve kulağa damlatılır. 

Zencefil de çocuklarda kulak ağrısı için kullanılabilecek doğal yöntemlerdendir. Zencefili su ile karıştırarak kulak pamuğu yardımıyla kulakta 10 ila 15 dakika bekletip yıkayabilirsiniz. Ağrı kesici özelliği vardır. 

Nane yaprağı kaynatıp suyundan çocuğunuzun kulağına damlatabilirsiniz.

Zeytinyağı kulak ağrısına çözüm olabilmektedir. Zeytinyağını kulağa 1 ila 2 damla damlatarak ağrıyı hafifletebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal