Çocuklarda Konuşma Geriliğinin Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Çocuğunuzda dönemi gelmesine rağmen konuşma konusunda bir gerilik fark ettiğinizde hemen bir doktora başvurmalısınız. Peki. hangi doktora gidilmeli?

02.10.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-10:04)

Çocuklardaki konuşma geriliğini gelecek hayatında daha iyi şartlarda yaşaması için önemsemeli ve tedavisini başlatmalısınız.

ÇOCUKLARDA KONUŞMA GERİLİĞİ İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLMELİ?

Konuşma ve dil, herhangi bir çocuğun gelişiminin önemli bir bölümdür. Dil gelişimi, çocuğunuzun sosyal iletişimini, hareketlerini ve akademik becerilerini etkiler. Bu nedenle konuşma / dil sorunlarını erken belirlemek önemlidir; bu sebeple tedavi mümkün olan en kısa zamanda başlamalıdır. İlk aşamada bir pedagoga ya da çocuk doktoruna başvabilirsiniz.

Erkek çocuklar kız çocuklarına nazaran gelişimsel dil gecikmesine daha meyillidir. Bu aşamada çocuğun dil eğitimine katkı sağlamak adına ana-baba'ların eğitilmesi önemlidir. Çocuklarla yeterli ve düzgün iletişim kurulmalı, konuşmalarına fırsat tanınmalıdır. Çocuğun dilediği bir şey için evvel bunu sözel olarak ifade etmesi beklenmeli, ardından dilediği şey gerçekleştirilmelidir. Günlük iletişim çocuğa soru yöneltilerek ve cevaplaması için vakit ayrılarak devam edilmeli, çocuğun kısa öyküler meydana getirme çabası sağlanmalıdır. Çocuğun yakın etrafında bütün bireyler çocukla beraber oldukları her anı eğitim olarak düşünüp doğru konuşma örneği vermeli ve çocuğun konuşması için fırsat verilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal