Çocuklarda Kalp Hastalığı Belirtileri

Kalp hastalığı sadece yetişkinlerde görülen bir hastalık değil. Son yıllarda kalp krizi gibi nedenlerle çocuklar da hayatını kaybediyor. Peki çocuklarda kalp hastalığının belirtileri neler?

26.02.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 26.02.2019-17:29) Çocuklarda Kalp Hastalığı Belirtileri

Kalp hastalığı sadece yetişkinlerde görülen bir hastalık değil. Son yıllarda kalp krizi gibi nedenlerle çocuklar da hayatını kaybediyor. Peki çocuklarda kalp hastalığının belirtileri neler? İşte yanıtı...

Anne Karnında Ortaya Çıkıyor

Çocuklarda kalp hastalığı vakalarındaki artış aileleri tedirgin ediyor. Çocuklarda enfeksiyona bağlı olarak sonradan ortaya çıkabilen kalp hastalıkları olabileceği gibi anne karnında da kalp hastalığı olabilir. Fetal Kardiyoloji de denilen anne karnındaki bebeğin kalp rahatsızlığı özellikle son zamanlarda önem kazanan konuların başında yer alıyor.

Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Çocuklarda ani ölüme sebep olan kalp hastalıklarının en sık görülen nedeni genetik geçiş gösteren ve ölümcül ritm bozukluklarına yol açan kardiyak iyon kanal hastalıklarıdır. Kalp kası hastalıkları da ritm bozukluklarına yol açarak ani ölüme sebep olabilir.

Çocuklarda Kalp Hastalığının Belirtileri

- Eforla ortaya çıkan bayılma atakları

- Deniz veya havuzda bayılmalar

- Nöbet benzeri belirtilerdir

Aileler eğer çocuklarının gelişmesinde yavaşlık, solunum yolu hastalıklarının tedaviye dirençli olması, nefes darlıkları, çabuk yorulma ve dudakta morarma gibi durumlar görürlerse mutlaka bir çocuk kardiyoloğuna danışmalılardır.

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal