Çocuklarda Görülen Düztaban Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?

Çocuklarda görülen düztaban günlük hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Çocuklarda düztaban olduğunu anlamak için bu belirtilere göz atabilirsiniz…

10.02.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 10.02.2020-14:28) Çocuklarda Görülen Düztaban Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?

Düztabanlık tedavi edilmemesi durumunda çeşitli sorunları da beraberinde getirmesiyle bilinen ortopedik rahatsızlıktır. İşte düztabanlık hakkında bilinmesi gerekenler…

ÇOCUKLARDA DÜZTABAN BELİRTİLERİ NELER?

Okula başlayan çocuklarda aktivite seviyesi artıyor. Daha fazla spor yapmaya başlıyor. Düztabanlık şikâyetlerinin en çok başladığı zamanlar da bu zamanlardır. Sosyal yaşantının artmasıyla şikâyetlerde başlıyor. Birçok doktorun düztabanlığı tedavi etmeyi tercih ettiği zamanlarda okul çağları oluyor. Çünkü çocuğun yorgunluğunu, spor çalışmalarından geri kalıp kalmadığını, günlük aktivitesini yerine getirip getiremediğinin sorgulandığı zamanlar okul çağlarıdır.

ÇOCUKLARDA DÜZTABAN NASIL ANLAŞILIR?

“Havada ve yerde ayağının şekli aynı mı? Havadayken kavis varken, yerde çöküyor mu? Çocuk yürürken arkadan bakıldığında topuk içeri dönüyor mu, içeri basıyor mu?” gibi evde yapılan gözlemlerle çocukta düztaban olup olmadığı anlaşılabilir. Ancak her çocuğun altı yaş civarı bir ortopedik muayeneden geçmesi gerekir.

DÜZTABAN GÜNLÜK HAYATI NASIL ETKİLER?

Spor performansını ve spor sonrası erken yorulma gibi şikâyetleri beraberinde getirdiği için düztabanlık, sportif faaliyetleri etkiler. Günlük hayatta yapılan işleri yerine getireme de sorunlar yaşanır. Diz, bilek ve bacak ağrısı gibi şikâyetler belirtiler arasında bulunur. Bu tarz şikâyetler başladığında mutlaka doktora görünmek gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal