Çocuklarda En Sık Görülen Ortopedik Rahatsızlıklar

Çocuklarda en sık görülen ortopedik rahatsızlıklar nelerdir? Parmak ucunda yürüme ya da parantez bacak rahatsızlıkları nasıl ortaya çıka? Gelin birlikte bakalım.

25.11.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-10:27)

Çocuklarda en sık görülen ortopedik rahatsızlıklar nelerdir? En sık görülen 2 rahatsızlıklar olan parmak ucunda yürüme ve parantez bacak sorunları nasıl oluşur? İşte cevabı.

 

PARMAK UCUNDA YÜRÜME

Parmak ucunda yürüyen çocukların çoğunda hafif oranda olup yürümeye başlangıçta görülür ve kendi kendine bir süre sonra düzelecektir. İleri seviyede olan ve/veya kendiliğinden geçmeyen parmak ucu yürüyüşlerde muhakkak teşhis ve tedavi gereklidir.

Bazen sebep,  doğuştan/yapısal olarak kas (aşil tendon) kısalığı gibi masum bir neden olabilirken, bazen doğuştan beyin hasarı (serebral palsy- cp sekeli ) gibi altta yatan daha ağır bir hastalığın belirtisi olabilir. İleri seviyede olan parmak ucunda yürüme teşhis ve tedavi edilmelidir.

 PARANTEZ BACAK

Çarpık bacak ya da parantez bacak olarak tanımlanan rahatsızlıkta çocuğun dizlerinin birbirinden ayrıldığı izlenir. Çoğu zaman d vitamini ya da kalsiyum eksikliğine bağlı olarak gelişir. Hemen hemen her zaman uygun dozlarda d vitamini damlası verilerek sorun düzeltilebilir. 

Son Dakika Çocuk Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal