Çocuklara Özel Covid-19 Önlemleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs çocuklar üzerinde çok daha farklı bir etkiye neden oldu. Bunun üzerine uzmanlar çocukların korunması için dikkat edilmesi gereken kuralları aktardı. Peki, çocukları koronavirüsten korumak için ne yapmak gerekir? İşte detaylar…

18.08.2020-09:02 - (Son Güncelleme: 18.08.2020-11:33) Çocuklara Özel Covid-19 Önlemleri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Armağan Oğuz, özellikle 1 yaşına kadar bebeklerin bağışıklık sistemleri yeterince güçlenmediğini belirtti. Bu nedenle bebeklerin pandemi sürecinde çevredeki insanlarla temasının sınırlandırılması gerekiyor. Oyun çağında olan çocuklara bu süreci olabildiğince oyunmuş gibi aktarmak ve ev sürecinde keyifli aktivitelerle vakit geçirmek gerekir.

Evde ortak alanlarda çocukların birbiriyle olan mesafesini kısıtlamak gerekir. Kronik bir rahatsızlığı olmayan çocuklar koronavirüsü grip gibi geçiriyor. Ancak kronik bir hastalığı olan çocuklar, bu enfeksiyonu çok daha ağır geçirdikleri için bu çocuklar için çok daha dikkat etmeli.

RUTİN AŞILAR ÖNEMLİ

Çocukların beslenme düzeni de bu süreçte oldukça büyük önem taşır. Beslenmelerinde 4 temel gruptan besinler olmasına özen gösterilmeli. Süt ve süt ürünleri, protein içeren et, sebze ve meyveler gün içerinde yeteri kadar tüketilmeli. Özellikle C vitamini açısından zengin olan avokado, kivi ve yeşilbiber gibi besinlerin tüketilmesi önerilir. Çocukların vücudunun ihtiyacı kadar su tüketmesi de çok önemli. D vitamini için çocukları, güneşten faydalandırmak gerekir. Ancak güneşin en dik geldiği öğle saatlerinde dışarı çıkılmamalıdır. Bu döneme denk gelen rutin aşılar için, ailenin doktoru ile temasa geçip, aşı takvimine karar verilmesi gerekir.

MUTLAKA MASKE TAKIN

Bulaşma riskinde en önemli organlar, ellerimizdir. Bu nedenle elleri bol sabun ve su ile 25 derece üzeri sıcaklıkta, en az 20 saniye boyunca yıkamak gerekir. Çocuklar genellikle evde olduklarından dolayı sürekli kolonya kullanılmasına gerek yok. Ancak çocuklar dış ortama çıktıklarında mutlaka ailelerin yanında dezenfektan bulunması gerekir. 2 yaşından büyük çocuklar, anne babaların gözetiminde maske ile dışarı çıkmalı. Eğer anne-babalar işe gidip geliyorsa, eve geldikleri zaman öncelikle kişisel temizliklerini yapmalı ve daha sonra çocuklarıyla iletişime geçmeli.

EVİNİZİ HAVALANDIRIN

Evi havalandırma işlemi doğal yollarla yapılmalıdır. Bu nedenle her gün pencereyi açıp, içeri taze hava girmesi sağlanmalı. Mümkün olduğunca klimadan uzak durulmalı. Zira virüs klima filtrelerine yerleşebilir ve ortama yayılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal