Çocuğunuzu Ar Soktuysa Ne Yapmalısınız?

Arı sokmasına ne iyi gelir? Arı sokmalarına karşı ilk müdahele nasıl olmalıdır? Çocuğunuzu arı soktuysa ilk ne yapmanız lazım? Yazın artan arı sokmalarına karşı yapılacakları sizin için araştırdık.

06.07.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-12:25)

Arı sokmalarında ilk anda müdahale etmek oldukça önemlidir. Çünkü arının iğnesi içeride ne kadar uzun zaman kalırsa, zehrini o kadar çok oraya bırakır.

ARI SOKMALARINA İLK MÜDAHELE

Kızaran bölgede ilk olarak siyah bir nokta arayın. Bunu tırnak ucunuzla ya da kredi kartı gibi ince ve sert bir materyal ile kazımayı deneyin. Siyah noktayı dağıtmayın çünkü ne kadar çok oynarsanız, zehir o kadar çok yayılır. Siyah nokta arının iğnesidir. İğneyi çıkardıktan sonra bölgeyi su ve sabunla iyice yıkayın. Sonrasında buz kalıplarını bir torbaya koyarak üzerinde 15 dakika bekletin. Eğer buz kalıbı yoksa, dondurucuda bulunan sebze veya meyve paketlerinden yani donmuş herhangi bir şeyden faydalanabilirsinniz.

 Karbonat ve su karışımını bölgeyi rahatlatmak ve zehrin bir kısmını dışarı atmak amacıyla uygulayabilirsiniz. Sokulan yerin ağrısı birkaç saate azalacatır. Fakat şişme ertesi gün ve ondan sonraki gün daha da artabilir.

 Unutmayın!

Arı soktuktan sonra kızarıklık geçene dek buz veya donmuş bir şeyleri bölgeye koymaya devam etmelisiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal