Çocuğunuz Sizi Devamlı Söyletiyorsa Dikkat Edin Yoksa...

Kışın gelmesiyle havalar soğudu ve okulların da açılmasıyla beraber solunum yolları enfeksiyonları görülmeye başlandı. Eğer çocuğunuz sizin söylediklerinizi duymuyor sürekli söyletiyorsa...

03.12.2019-12:36 - (Son Güncelleme: 03.12.2019-12:26)

Kışın gelmesiyle havalar soğudu ve okulların da açılmasıyla beraber solunum yolları enfeksiyonları görülmeye başlandı. Eğer çocuğunuz sizin söylediklerinizi duymuyor sürekli söyletiyorsa sizi sahiden duymuyor olabilir.

ÇOCUKLARDA ORTA KULAK İLTİHABI

Orta kulak iltihabı ya da öbür ismiyle akut otitis, kulak zarının hemen arkasında, hava ile dolu, işitmeyle ilişkili küçük kemik yapıları içerisinde bulunduran orta kulağın, genellikle bir bakteri ya da virüs etkeni ile enfekte olmasıdır.  Enfeksiyon sırasında ortaya çıkan iltihaplanma ve bununla ilişkili sıvı birikimi dolayısıyla orta kulak iltihabı, genellikle kulak ağrısıyla kendini göstermektedir. 

Eğer hastalık sonrasında çocuk söylenilenleri sıkça tekrar ettiriyorsa, “Ne, efendim, duymadım, tekrar söyle” gibi sözcükleri sıkça kullanmaya başladıysa veya evde televizyonun sesini fazla açıyorsa mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına götürülerek muayene ettirilmesi gerekmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal