Pancarlı Cips Tarifi

Cipsi sağlıklı hale getirmek mümkün. Pancarlı cips ile cipsi zararlı halden yararlı bir noktaya taşıyabilirsiniz. Pancar cipsi nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

26.01.2018-16:48 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-15:37)

Cips tüketimi yurdumuzda 90’lı yıllardan şimdiye kadar giderek yükseliyor ve ne yazık ki özellikle gençler sağlıkları için faydalı olmayan bu atıştırmalığı maalesef çok fazla kişi tüketiyor.  Cipsler hem cildin bozulmasına sebep oluyorlar hem de içlerine katılan lezzet verici katkı maddelerinden dolayı ilerleyen senelerdeki hastalıkların da bir sebebi durumuna geliyor.

Zira vücudumuza yararlı olmayan maddeler genellikle verdikleri hasarı uzun vadeli tüketim sonucunda verebiliyorlar. Bu nedenle evde cips yapmak büyük bir önem kazanıyor fakat cipsi patates yerine çok daha sağlıklı şeylerden üretmemiz ve çocuklarınızı sevindirmeniz mümkün. Tabii ki televizyon karşısında cips yemeyi sevenler için de pancar cipsi tarifi gönülleri fethediyor.

PANCAR CİPSİ NASIL YAPILIR?

Pancar cipsi için gerekli olan malzemeler:

- 3 adet pancar 

- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 

- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 

- 1 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı beyaz biber 


Pancar cipsini hazırlamak için bir mandolin rendeye ihtiyaç olacak. Bu rende ise sebzelerin yuvarlak ancak ince bir şekilde rendeliyor. Pancar cipsi için ilk olarak fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın. İlk olarak pancarların kabuğunu soyun ve daha sonra rendeyi kullanarak onları en ince bir şekilde rendeleyin. Sonrasında pancarları bir kaseye alın ve beyaz biber, zeytinyağı ve sarımsak ile hazırlanan sosla güzelce karıştırın bu sos içerisinde on dakika kadar pancarlar bekleyebilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra pancar dilimlerini birbirine değmeyecek biçimde dizin 15 ila 20 dakika arası fırında bekletin. Sürenin sonunda kapağı açık bir şekilde beş dakika kadar daha pişirebilirsiniz. Fırından aldığınız pancar cipslerini deniz tuzu ile harmanlamak güzel bir tat elde etmenize yardımcı olacak.

PANCAR CİLDE PARLAK BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYOR


Pancar, demir yönünden oldukça zengin bir sebzedir. Kanı arındırarak soğutan pancar bu özelliği ile anemi hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Eğer pancar düzenli olarak tüketilir ise ciltteki lekeleri, sivilce izlerini, iltihapları ve benzeri cilt problemlerini gidermede oldukça etkilidir. Pancar sayesinde cilt sorunları ortadan kalkar ve cilt sağlıklı bir görünüm kazanır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal