Çin'den Gelen Kovid-19 Aşısı İzmir'de Uygulandı

Çin’den Türkiye’ye getirilen ve ilk denemelerine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gönüllü sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

09.10.2020-08:45 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-08:41) Çin'den Gelen Kovid-19 Aşısı İzmir'de Uygulandı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin resmi web sitesinde yer alan açıklamada, aşı uygulaması, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şükran Köse öncülüğünde, Başhekim Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu'nun da katıldığı organizasyonla gerçekleşti.

Prof. Dr. Şükran Köse, aşı uygulanan sağlık çalışanlarında ciddi bir yan etkinin görülmediğinin altını çizerek ‘Yapmış olduğumuz, bu Faz 3 çalışmasıyla aşının insanları yeterince koruyup koruyamadığı ve ne kadar antikor oluşturduğunu gözlemleme fırsatımız olacak. Bu çalışmada yer almanın, bir enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji hocası olarak beni oldukça heyecanlandırdığını da belirtmek isterim. Yapılan aşı çalışmalarının insanlık ve insanlarımız için umut verici olacağını temenni ediyorum’ dedi.

Başhekim Emiroğlu ise aşı denemelerinin devam ettiği 20 merkezden biri olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Aşının, ilk aşamada 34 gönüllü sağlık çalışanına uygulandığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal