Çin'de Yeni Virüs Görüldü! Bunyavirüs Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınından sonra şimdi de Bunyavirüs ortaya çıktı. Çin’de Bunyavirüs nedeniyle 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 60’tan fazla kişinin de hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Peki, Bunyavirüs nedir? Bunyavirüs nasıl bulaşır?

06.08.2020-12:45 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-15:07) Çin'de Yeni Virüs Görüldü! Bunyavirüs Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Taiwan News’te yer alan habere göre, Çin’de kene kaynaklı yeni Bunyavirüsün ortaya çıkarak 7 kişinin hayatını kaybettiği, 60’tan fazla kişinin de hastaneye kaldırıldığı açıklandı. İşte Bunyavirüs hakkında merak edilenler…

BUNYAVİRÜS NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken, şimdi de bunyavirüs baş gösterdi. İlk kez 2010 yılında Tayvan’da keşfedilen yeni Bunyavirüs, insan insana bulaşabilen bir virüstür. Tayvan Hastalık Kontrol Merkezi’ne (CDC) göre ölüm oranı ’dur. SFTS (Şiddetli Ateşli Trombositopeni Sendromu) virüsünün yeni bir virüs olmadığı belirtilirken kuluçka süresinin 7 ila 14 gün arasında değiştiği ifade edildi. Yaygın semptomları arasında ateş, halsizlik, bulantı, karın ağrısı ve iştah azalması bulunmaktadır.

Yılın ilk yarısında ülkenin doğusundaki Jiangsu eyaletinde Bunyavirüs bulaşan kişi sayısının 37'nin üstünde olduğu, daha sonra Anhui eyaletinde de enfekte olan kişi sayısının 23 olarak tespit edildiği belirtildi.

Bunyavirales, negatif algılamalı tek sarmallı RNA virüslerinin bir sırasıdır. Ellioviricetes sınıfındaki tek düzendir. Daha önce Bunyaviridae virüs ailesi olarak bilinmekteydi. Bunyavirales (Bunyavirüs) adı, orijinal tip Bunyamwera orthobunyavirus türünün ilk keşfedildiği Bunyamwera’dan türemiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal