Çin'de Şimdi de ‘Brusella Bakterisi’ Salgını Baş Gösterdi

Tüm dünyayı maddi manevi etkileyen koronavirüs salgının kaynağı Çin’de şimdi de Brusella bakterisi baş gösterdi. Bir ilaç firmasının tesisinde görülen ve yayılmaya başlayan bakterinin 3 bini aşkın kişiye bulaştığı bildirildi.

19.09.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 19.09.2020-17:52) Çin'de Şimdi de ‘Brusella Bakterisi’ Salgını Baş Gösterdi

Tüm dünyayı alt üst eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kaynağı olan Çin'de şimdi de Brusella bakterisi salgını ortaya çıktı.

YANLIŞ VE HATALI STERİLİZASYON SONUCU BAKTERİ YAYILDI

Çin'in Lanzhou kentinde yaşanan Brusella bakterisine karşı aşı üreten ilaç firmasının dikkatsizliğinden dolayı salgın yaşandı. Kentin sağlık yetkililerine göre, aşı üretimi esnasında, buhar emisyonlarının yanlış ve hatalı sterilizasyonu bakterinin yayılmasına neden oldu.

BRUSELLA HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bakterinin koyun, sığır ve domuzlardan 3 bin 245 kişiye bulaştığı bildirildi. Yetkililer, hastalara Ekim ayından itibaren tazminat ödeyeceklerini belirtti. Brusella hastalığının belirtileri arasında baş ve kas ağrıları, ateş ve yorgunluk gibi belirtiler yer almaktadır.

KORONAVİRÜS 30 MİLYONDAN FAZLA İNSANA BULAŞTI

2019 yılının Aralık ayında Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından dolayı dünya genelinde 957 binden fazla kişi yaşamını yitirdi, 30 milyonu aşkın kişide ölümcül salgına yakalandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal